Mano Gargždai



Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė skatino KVK studentus likti Lietuvoje

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
KVK nuotr. KVK nuotr.

     2015 m. vasario 12 dieną Klaipėdos valstybinėje kolegijos lankėsi Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė. Seimo pirmininkės patarėjas, Klaipėdos miesto tarybos narys Jonas Romanovas ir Klaipėdos miesto tarybos narė Ilma Šiaškienė.


     Svečiai susitiko su Kolegijos bendruomene: studentais, dėstytojais, administracijos darbuotojais ir diskutavo įvairiausiomis temomis nuo švietimo iki Europos vyrų čempionato, kuris vyks šią vasarą.
     Studentai domėjosi, kaip Seimo Pirmininkė vertina Švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio komentarą „Jei jaunimas nori išvykti – pirmyn". Loreta Graužinienė pasiūlė nesivadovauti tik antraštėmis, įsigilinti į visus straipsnius ir patikino visus, kad pati skatina jaunimą likti Lietuvoje, bei ragino KVK studentus po studijų likti savo mieste ir žingsnis po žingsnio kurti savo karjerą. Studentams kilo klausimas, ar yra galimybė įsidarbinti LR Seime, Seimo Pirmininkė pakitino, kad pagal reikiamą kvalifikaciją visi gali pretenduoti į konkursines vietas bei pridūrė, kad kalbant su verslo atstovais, jie mieliau renkasi kolegijų absolventus, kadangi jie turi daugiau praktinių įgūdžių. Klausimų kilo ir jaunoms mamoms, kurios rūpinosi savo vaikučių gerove – išmokomis, darželiais. L. Graužinienė priminė, kad pirmiausia reikia žiūrėti ne į socialinius reikalus ir spręsti ar norite vaikų ar ne, jos teigimu svarbiausia, kad vaikai gimtų iš meilės ir būtų mylimi. O dėl opaus klausimo – darželių trūkumo – pasiūlė kreiptis į Klaipėdos miesto valdžią, kuri turi spręsti šią miesto problemą. Daugybės klausimų laviną studentas užbaigė smagiu klausimu „Kaip manote ar vasarą Vyrų krepšinio rinktinė iškovos auksą Europos krepšinio čempionate?." Seimo pirmininkė nedvejodama atsakė, kad taip, ji tiki vyrų rinktine bei pridūrė, kad krepšininkai yra ne tik sporto atstovai, bet ir šalies atstovavimo ambasadoriai.
     Taip pat Seimo pirmininkė priminė artėjančią svarbią datą – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, išreiškusi susirūpinimą esama geopolitine situacija, skatino saugoti ir vertinti laisvę, ugdyti pilietiškumą. L. Graužinienė pasidžiaugė KVK specialybių gausa, gerai paruošiamais specialistais bei džiaugėsi Kolegijos vizija „Ugdyti asmenybę prasmingai veiklai".
     Seimo Pirmininkė L. Graužinienė sužavėjo studentus savo paprastumu, noru bendrauti bei jaunatvišku požiūriu. Kolegijos bendruomenė gavo pakvietimą aplankyti Seimo pirmininkę Vilniuje ir dar padiskutuoti rūpimais klausimais.


     Nuotraukų galerija ČIA.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 360 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,