Mano Gargždai



Darželyje „Saulutė“ – Kaziuko mugės linksmybės

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Šventės akimirka. Jovitos Papievytės nuotr. Šventės akimirka. Jovitos Papievytės nuotr.

     Gargždų lopšelyje-darželyje „Saulutė" nuo vasario 23 d. iki kovo 4 d. vyko projektas „Kaziuko mugė". Auklėtojos Jovita, Lina D., Snaiguolė tapusios Kaziuku ir Kazytėmis lankėsi grupėse, kur vaikučiams papasakojo mugės atsiradimo istoriją, supažindino su jai charakteringa liaudies kūryba, skatino domėtis liaudies tradicijomis, kurti prisimenant įvairius tradicinius amatus.


     Jos pakvietė vaikus ir jų šeimos narius, įstaigos darbuotojus į aktyvią darbų savaitę. Tai buvo puiki proga pasiruošti Kaziuko mugei! Kovo 4-ąją lopšelis-darželis „Saulutė" virto triukšminga prekyviete, nes jame šurmuliavo Kaziuko mugė. Jaunieji prekybininkai ant stalų pridėjo įvairiausių pačių pagamintų dirbinių: dailės, siuvinių, darbelių iš popieriaus, dėžučių, siūlų, medžio, karoliukų, plastilino, lankstinių, kartu su mamytėmis iškeptų skanumynų, pagamintų suvenyrų. Kiekviena grupė savo stalą papuošė Kaziuko mugei tinkančiais šūkiais: „Jeigu čia nepirksi – kitur negausi", „Gurgu gurgu į Kaziuko turgų", „Gardu kaip du medu". Ir prekyba prasidėjo! Kiekvienas stengėsi savo daiktą parduoti ar mainyti. Šventės metu muzikos vadovė su vaikučių kapela visus linksmino, kiti minė mįsles, vaišinosi, juokavo.

     Baigiantis mugei pasidžiaugta įsigytais rankdarbiais ir gardumynais, buvo suskaičiuotas pelnas pardavus prekes. Niekas iš mugės neišėjo tuščiomis rankomis, ypač daug visi išsinešė geros nuotaikos ir pažadą, kad kitais metais Kaziuko mugė vėl įvyks.

 

Gargždų lopšelio-darželio „Saulutė" auklėtojos metodininkės Jovitos Papievytės nuotraukos:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 198 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,