Mano Gargždai



Paaiškėjo, kam atiteko Klaipėdos rajono mero kėdė

Įvertinkite šį įrašą
(8 balsai)
mano-gargzdai.lt koliažas. mano-gargzdai.lt koliažas.

Sekmadienio vakarą suskaičiavus rinkėjų balsus paaiškėjo, kas tapo pirmuoju istorijoje tiesiogiai išrinktu Klaipėdos rajono meru. Po itin įnirtingos kovos vos vieno procento persvara rinkėjai nusprendė, kad ateinančius ketverius metus rajonui ir toliau vadovaus dabartinis meras socialdemokratas Vaclovas Dačkauskas. Už jį, pirminiais duomenimis, balsavo 5733 rinkėjai (50,50 proc.), už liberalę Audronę Balnionienę savo balsus atidavė 5620 piliečių (49,50 proc.)

  

Laimėtas mero postas socialdemokratų partijai pridėjo dar vieną papildomą mandatą Klaipėdos rajono savivaldybės taryboje: socialdemokratų atstovai nuo šiol turi 6 vietas vietos valdžioje. Taip jie sustiprino dar prieš savaitę kartu su konservatoriais (5 mandatai) ir „tvarkiečiais“ (5 mandatai) pasirašytą koalicijos sutartį dėl valdančiosios daugumos.

  

Primename, kad Klaipėdos rajono rinkėjai buvo pasyviausi šalyje. Iš 43 387 rinkėjų savo pilietinę pareigą tiesioginiuose merų rinkimuose atliko tik 26,59 proc. rinkėjų, kai tuo tarpu bendras aktyvumas šalyje siekė 37,2 proc. Pirmame merų rinkimų ture aktyvumas buvo didesnis: prieš dvi savaites balsavo 36,39 proc. Klaipėdos rajono rinkėjų.

   

Restorane „Lijo“ belaukianti rinkimų rezultatų Audronė Balnionienė spėjo, kad rezultatai greičiausiai nebus akivaizdžiai palankūs kuriam nors pretendentui.

Ji teigė, kad vienokie ar kitokie rinkimų rezultatai nepakeis nusiteikimo dirbti. Pasak A.Balnionienės, svarbiausia, kad būtų įgyvendinta partijos programa: „Mes visi ir kiekvienas atskirai, kiekviena partija deklaruojame tą pačią tiesą – norime, kad rajonas klestėtų“.

Paklausta, kas galėjo lemti tai, kad Klaipėdos rajono rinkėjai buvo pasyviausi visoje Lietuvoje, A.Balnionienė svarstė, jog to priežastis galėjo būti geras oras bei kad šalia yra pajūris ir fantastiškos apylinkės.

Tokiais atvejais kartais žmonės pilietiškumą nustumią į antrą planą ir laiką skiria šeimoms, draugams“, – tvirtino A.Balnionienė.

Ji mąstė, kad pilietiškumui daugiau dėmesio reikėtų skirti ir mokyklose. Kita pasyvumo priežastis, pasak A.Balnionienės, – netikėjimas: žmonės mano, kad neverta balsuoti, jie balsuoja vienaip, galiausiai viskas būna kitaip ir t.t.

Dar kiti nemato pasirinkimo tarp likusių dviejų kandidatų, todėl neateina balsuoti“, – spėjo A.Balnionienė.

   

Rinkėjų pasyvumu stebėjosi ir V.Dačkauskas. Jis teigė ieškantis atsakymų, kodėl rajono gyventojai balsavo neaktyviai.

Gal dėl to, kad čia gyventi geriausia, jie nieko nebesitiki iš vietos valdžios“, – svarstė V.Dačkauskas.

V.Dačkauskas rinkimų rezultatų laukė Lietuvos socialdemokratų partijos Klaipėdos rajono skyriaus būstinėje Gargžduose. Nors laukiančiųjų gretose nebuvo matyti Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų atstovų, socialdemokratams kompaniją palaikė ne tik bendrapartiečiai, bet ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ nariai.

V.Dačkauskas kalbėjo, kad buvę ginčai yra pamiršti ir visi koalicijos nariai yra nusiteikę dirbti žmonių labui.

Sekmadienio vakare V.Dačkauskas neatskleidė, kas ir kokius postus užims. Tvirtino, kad jie paaiškės pirmadienį.

   

 

Rinkimų rezultatų laukimo akimirkos – R.Rapalienės nuotraukose:

3 komentarai

  • Labai puiku. O tie kurie sako: Andrius Simanauskas - tuscia vieta is sito mero.. Ir kitų komentarai facebooke.. Jūs ką nematot kokie Gargždai sutvarkyti ? Atsimerkit lodoriai, pažiūrėkit kaip viskas gerai atrodo. Kas jums blogai argumentuokit ?

    Pranešti Ed Pirmadienis, 2015 kovo 16 08:14 Komentaro nuoroda
  • Valio Valio Valio, sveikinam Vaclova.. Saunuolis

    Pranešti linas Pirmadienis, 2015 kovo 16 08:03 Komentaro nuoroda
  • Va taip va :)

    Pranešti Jega Pirmadienis, 2015 kovo 16 06:49 Komentaro nuoroda

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 176 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,