Logo
 Spausdinti šį puslapį

Moksleivių krepšinio lygos finalo ketverte triumfavo Gargždų komanda

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Nugalėtojai – Gargždų SM – „PRINT-IT" komanda. Z.Bitino nuotr. Nugalėtojai – Gargždų SM – „PRINT-IT" komanda. Z.Bitino nuotr.

     Dvi dienas Gargžduose, sporto centro salėje karaliavo moksleivių krepšinis. Į Lietuvos moksleivių krepšinio „A" lygos antrojo diviziono 1999 metų gimimo vaikinų finalinio ketverto varžybas atvyko Panevėžio KKSC, Kėdainių SC – „Daumantų", Vilniaus Š. Marčiulionio KA III - „PZU" bei Gargždų SM – „PRINT-IT" komandos.


     Pusfinalio varžybose kovo 20-tąją burtai lėmė Gargždų SM – „PRINT-IT" susitikti su Kėdainių SC – „Daumantų" komanda. Atkakli kova vyko tik rungtynių pradžioje. Po to aikštės šeimininkai perėmė iniciatyvą ir nuolat didino persvarą. Iki didžiosios pertraukos pasiekę dvidešimties taškų pranašumą, gargždiškiai iniciatyvos neišleido iš savo rankų, rungtynių pabaigoje pasiekdami triuškinantį rezultatą – 85:41.


     Žymiai atkaklesnė kova vyko kitoje pusfinalio poroje, kur susitiko Panevėžio KKSC ir Vilniaus Š. Marčiulionio KA III – „PZU" komandos. Visas rungtynes vyko kova taškas į tašką. Tik paskutinėmis rungtynių sekundėmis šaltakraujiškiau sužaidė svečiai iš Aukštaitijos sostinės – Panevėžio KKSC jaunieji krepšininkai, įveikdami savo varžovus rezultatu 76:74.


     Antroji varžybų diena prasidėjo kova dėl bronzos medalių. Susitiko Vilniaus Š. Marčiulionio KA III – „PZU" ir Kėdainių SC – „Daumantų" komandos. Antrą dieną iš eilės vilniečiai (beje, metais jaunesni už kitus varžovus) kovojo kaip lygūs su lygiais. Tik šįkart paskutinėmis rungtynių sekundėmis jiems nusišypsojo sėkmė. Pasiekę pergalę rezultatu 71:70, jie iškovojo bronzos medalius.


     Gausiam vietinių krepšinio gerbėjų džiaugsmui finalinei kovai aikštėje išsirikiavo Gargždų SM – „PRINT-IT" ir Panevėžio KKSC komandos. Pirmą rungtynių dalį vyko apylygė kova su nedideliu aikštės šeimininkų pranašumu. Panevėžiečiai nuolat atsilikinėjo keletu taškų ir buvo besivejančiųjų rolėje.

 

     Kartais atrodė, kad jie tuoj perims iniciatyvą, bet pakiliai žaidę gargždiškiai neleido to padaryti. Trečiajame kėlinyje Gargždų krepšininkai padidino greitį, nuolat spaudė varžovus ir pagaliau susikrovė dešimties taškų persvarą. Įgyto pranašumo šeimininkai jau nebeišbarstė, o rungtynių pabaigoje net padidino iki 18 taškų. Galutinis rungtynių rezultatas – 77:59 Gargždų SM – „PRINT-IT" naudai. Gargždiškiai, kaip finalinio ketverto nugalėtojai, kitų metų sezonui iškart pateko į MKL I divizioną, o 2014-2015 m. sezone mūsiškiai dar varžysis dėl galutinės vietos su I diviziono komandomis.


     Apdovanojimus nugalėtojams įteikė Klaipėdos rajono švietimo skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius ir Gargždų sporto mokyklos direktorius Antanas Blinstrubas. Vadovai pasidžiaugė puikia krepšinio švente Gargžduose. Buvo paskelbti geriausi komandų žaidėjai. Jais tapo: Kėdainių komandoje Dominykas Čistovas, Vilniaus – Deiridas Sirvydis, Panevėžio – Klaidas Savičiūnas ir Gargždų – Arvydas Toliušis.


     Nugalėtojais tapo: Henrikas Aliubavičius, Armandas Budvytis, Paulius Burba, Tomas Dzedulionis, Dominykas Greivys, Modestas Jankūnas, Mindaugas Jonikas (komandos kapitonas), Paulius Liutikas, Martynas Martišauskas, Dainius Milius, Kristupas Polekauskas, Tadas Poška, Kristupas Pozingis, Ričardas Puidokas, Giedrius Skardžius, Arvydas Toliušis, Deividas Tubutis. Komandos vyriausias treneris – Virginijus Čekanauskas, jo padėjėjas – Audrius Mineikis.

 

Varžybų akimirkos – Zigmo Bitino ir Gerdos Muldarytės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,