Mano Gargždai



Gargžduose duris atvėrė gyvūnų prekių ir paslaugų centras

Įvertinkite šį įrašą
(8 balsai)
Pastatas atgimė naujai veiklai. Lino Gruzdžio nuotr. Pastatas atgimė naujai veiklai. Lino Gruzdžio nuotr.

     Gargždiškių „krematoriumu" vadintas apleistas pastatas, priminęs vaiduoklį, kartu su bundančia pavasario gamta taip pat atgimė naujai veiklai. Į statinį, esantį Smėlio g. 10, nusprendę investuoti verslininkai šią savaitę atvėrė naujo gyvūnų prekių ir paslaugų centro duris.

 

Prekės ir paslaugos – visiems augintiniams

     UAB „Vilgis" direktorius Virginijus Šacauskas bei prekybos vadybininkė Eva Grubliauskienė džiaugiasi, kad nuo šiol rajono gyventojams galės pasiūlyti itin platų prekių gyvūnams asortimentą. Tokį, apie kurį vietiniai pirkėjai vis klausinėdavo užsukę į įmonei priklausantį gyvūnų prekių kioskelį Gargždų turguje.

     Trejus metus šioje srityje besisukantys verslininkai atviravo, kad plėtros poreikį padiktavo patys klientai, Gargžduose nerasdavę norimų prekių ar paslaugų savo keturkojams.

     Naujose 64 kv. metrų patalpose veikia veterinarijos vaistinė, galima įsigyti kombinuotų pašarų ir kito kokybiško maisto augintiniams ir gyvuliams. Čia esantis itin platus gyvūnų priežiūros prekių asortimentas užtikrins, kad kiekvienas užėjęs ras tai, ko ieško. Be to, centre jau galima įsigyti sparnuotų draugų – papūgėlių.

     „Po 2-3 savaičių pradės veikti ir gyvūnų kirpykla", – paslaugas pristatė parduotuvės šeimininkai.

     Pasiteiravus, kuo gi parduodama produkcija yra išskirtinė, gyvūnų reikmenų parduotuvės vadovas užtikrintai patikino, kad šioje specializuotoje parduotuvėje įsigytas maistas gyvūnams yra su geresniu kokybės ženklu.

     Kolegė pridūrė, kad išskirtinumą sukuria įsiklausymas į kiekvieno kliento norus, pastarieji ir formuoja asortimentą.
„Mes galime klientui pasiūlyti tokį pašarą, kokio savo augintiniui pageidauja pats šeimininkas. Norimą pašarą galime pristatyti į parduotuvę", – privalumus vardijo E.Grubliauskienė.

 

Prekybos vadybininkė Eva Grubliauskienė, pardavėja Danutė Kuncienė bei direktorius Virginijus Šacauskas. L. Gruzdžio nuotr.

 

„Krematoriumo" vardas „pagimdė" idėją

     Pastato „krematoriumo" etiketė, anot parduotuvės savininkų, padėjo išplėtoti dar vienos paslaugos idėją, kurią netolimoje ateityje verslininkai tikisi pasiūlyti ne tik rajono, bet ir Klaipėdos miesto gyventojams.
     „Dažnai sulaukdavome klausimų, kur dėti nugaišusio augintinio palaikus. Šie klausimai bei krematoriumo vardas mums tarsi padiktavo mintį – reikia steigti gyvūnų kapines. Sieksime pasiūlyti tokias paslaugas, kad gyventojai galėtų tinkamai palaidoti savo tarsi šeimos nariu buvusį mažąjį draugą, nemestų nugaišusių gyvūnų į konteinerius", – planus atskleidė E.Grubliauskienė.

 

Gyvūnų kapinių steigimui – biurokratiniai trukdžiai

     Tik pradėję imtis konkrečių veiksmų gyvūnų kapinių steigimo idėjai įgyvendinti, verslininkai teigė susidūrę su valdžios abejingumu bei proceso stabdymu.
     V.Šacauskas atviravo, kad kreipėsi į Klaipėdos rajono savivaldybę su prašymu skirti žemės plotą gyvūnų kapinių steigimui, tačiau gavo oficialų atsakymą, jog šį klausimą spręs sudaryta darbo grupė. UAB „Vilgis" vadovo žiniomis, tokia darbo grupė dar nebuvo sudaryta, o klausimas atidėliojamas spręsti, siekiant darbus perduoti naujai išrinktai rajono valdžiai.
     Nepaisant stabdomo proceso, verslininkai tikisi, jog idėja nebus atmesta.
     „Nuo 2016 metų bus priimtas įstatymas, kuriuo numatoma, kad visi augintiniai privalės būti sužymėti, taigi bet kaip jais atsikratyti nebebus galima. Norime akcentuoti tai, kad problemai spręsti siekiame pasiruošti iš anksto. Tikimės, kad, kol turime laiko, bus sutvarkyti visi dokumentai ir idėjos įgyvendinimas pajudės į priekį", – vylėsi V. Šacauskas.

 

Turguje veiks gyvūnų prekių komisas
     Kol naujajame gyvūnų prekių ir paslaugų komplekse bus galima gyvūną aprūpinti pačiomis įvairiausiomis prekėmis ir paslaugomis, durų neketina užverti ir gargždiškių jau pamėgtas gyvūnų prekių kioskelis Gargždų turguje. Tiesa, ten daugiausia bus prekiaujama gyvūnų pašarais, o kitoje dalyje planuojama įsteigti gyvūnų prekių komisą.
     „Girdime, kaip gyvūnų šeimininkai skundžiasi, kad nuperka vieną ar kitą priemonę gyvūnui, tačiau dėl kažkokių priežasčių jis prie jos net neprisiliečia. Kur tai dėti? Pinigai išleisti, o išmesti gaila. Šiame komise bus priimami visi nebenaudojami gyvūnų daiktai, kuriuos kiti pagal poreikį galės įsigyti", – pasakojo E.Grubliauskienė.

 

Gargždiškiai ieško naujovių
     Pasidomėjus, kaip savo augintinius mėgsta palepinti gargždiškiai, prekybininkai atviravo, kad pinigų jiems tikrai nėra gailima.
     „Žinau ne vieną atvejį, kai, atrodo, sunkiai besiverčianti močiutė perka brangų visavertį ėdalą mylimai katei", – prisiminė V. Šacauskas.
     Kaip pastebimą tendenciją naujo centro steigėjai įvardijo ir naujovių paieškas: „Rajono gyventojai tikrai mėgsta naujoves, būna tiesiog užeina ir teiraujasi, kokių naujų prekių gyvūnams turime ir nebijo jų išbandyti".

Parduotuvėje – didžiulis prekių gyvūnams pasirinkimas. Lino Gruzdžio nuotr.

 

     Atidarymo proga bus taikomos nuolaidos pašarams, katinų kraikui, taip pat bus taikoma 35 proc. nuolaida automatiniams pavadėliams „Flexi". Akcijinių prekių kiekis ribotas.

     Parduotuvės durys atviros nuo 8 iki 17.30 val. darbo dienomis, šeštadieniais – nuo 8 iki 15 val.

 

Savininkai, siekdami nustatyti, ar rajono gyventojai jaučia gyvūnų kapinių poreikį, kviečia atsakyti į klausimą:

 

Parduotuvės asortimentas – Lino Gruzdžio nuotraukose:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 423 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,