Mano Gargždai



„Banga“ susigrums su kaimynine „Palanga“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Gerdos Muldarytės nuotrauka. Asociatyvi Gerdos Muldarytės nuotrauka.

Sekmadienį 19 valandą Gargždų miesto stadione „Banga“ susitiks su kaimynine „Palanga“.

 

Paskutinį kartą gargždiškiams su Palangos atstovais oficialiose rungtynėse teko susitikti 2005 metais. Tuo metu II lygoje kurortiniam miestui atstovavo „Gintaras“. Vėliau Palangos miestas kurį laiką buvo be futbolo, kol 2011 metais sugrįžo į II lygą kaip „Palanga“. Laimėję Vakarų zonos pirmenybes Palangos atstovai 2012 metais debiutavo I lygoje ir rungtyniauja joje iki šiol. 2012 metais „Palanga“ finišavo 8 (iš 10), 2013 metais – 12 (iš 12), 2014 metais – 12 (iš 13).

Prieš šį sezoną palangiškiai nusprendė atsikratyti autsaiderių etiketės. Gana anksti pradėjusi pasirengimą sezonui „Palanga“ pasikvietė į savo gretas būrį buvusių „Šilutės“ žaidėjų bei sudarė sutartį su A lygoje žaidžiančiu „Atlantu“. Ši sutartis leidžia Palangos klubui pasitelkti I lygos rungtynėms klaipėdiečių futbolininkus. Vyriausiuoju treneriu tapo Valdas Trakys, tuo pat metu dirbantis ir sporto direktoriumi „Atlante“.

„Palanga“ – vienas iš tų klubų, kuriame gargždiškiai išvys ne vieną pažįstamą veidą. Šį sezoną trys Gargždų futbolo mokyklos auklėtiniai vilki „Palangos“ marškinėlius – ilgamečiai „Bangos“ žaidėjai Mikas Kura ir Mindaugas Bitinas bei jaunas vartininkas Ernestas Grudys. Taip pat „Bangoje“ yra žaidę Gvidas Juška (2010 ir 2011 metais) ir Marsel Balasanov (2008 metais).

Dar bent vieną gargždiškį galime išvysti aikštėje dėl minėtos sutarties su „Atlantu“. Praėjusiame ture „Palangos“ gretose žaidė šiuo metu „Bangoje“ rungtyniaujančio Sigito Urbio brolis dvynys Simonas Urbys.

2015 metų sezone „Palanga“ sužaidė tik dvejas oficialias rungtynes. Pirmajame ture palangiškiai nuvyko į Panevėžį, bet taip ir nesulaukė ten namų rungtynes žaidžiančio Radviliškio „Lokomotyvo“. Drausmės komiteto sprendimu „Palangai“ buvo įrašyta pergalė 3:0. Antrose rungtynėse palangiškiai jau aikštėje net 7:1 įveikė Kelmės „Kražantę“. Ne taip sėkmingai susiklostė praėjusio turo dvikova su „Nevėžiu“. Nors „Palangos“ sudėtyje tose rungtynėse buvo net keturi „Atlanto“ žaidėjai (S.Urbys, L.Baranauskas, R.Šveikauskas, D.Virkšas), kurorto atstovams teko pripažinti kėdainiečių pranašumą 0:2.

Priminsime, jog prieš sezono pradžią „Banga“ ir „Palanga“ sužaidė draugiškas rungtynes, kurios baigėsi be įvarčių.

 

banga plak

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 81 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,