Mano Gargždai



Gargžduose vyko „Šviesoforo“ regioninis etapas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
„Šviesoforo“ dalyviai atsakingai demonstravo, kaip moka pereiti perėją, o vėliau policijos pareigūnų teiravosi, kokias klaidas padarė. R.Rapalienės nuotr. „Šviesoforo“ dalyviai atsakingai demonstravo, kaip moka pereiti perėją, o vėliau policijos pareigūnų teiravosi, kokias klaidas padarė. R.Rapalienės nuotr.

Gegužės 8-ąją Gargždų „Minijos“ progimnazijoje vyko 2015 metų Lietuvos moksleivių konkurso „Saugokime jaunas gyvybes keliuose“ pradinių klasių moksleivių konkurso „Šviesoforas“ regioninis etapas. Čia susirinko 12 pradinukų komandų iš viso Klaipėdos regiono.

   

„Šviesoforo“ dalyvius pasveikino ir sėkmės palinkėjo Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos švietimo skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkas Raimondas Vaitkevičius bei Gargždų „Minijos“ progimnazijos direktorius Antanas Jacikas. Pastarasis pastebėjo, kad šiuo metu „Minijos“ progimnazija yra pati saugiausia, nes tiek policijos pareigūnų čia nėra buvę susirinkę.

    

Jaunieji eismo dalyviai, paklausę mokyklos mokinukų atliekamų dainų, pradėjo konkursą. Iš pradžių dalyviai rungėsi Gargždų miesto gatvėse, kur demonstravo, kaip moka pereiti sankryžą, reguliuojamą šviesoforu, taip pat nereguliuojamą pėsčiųjų perėją. Po to atliko teorines užduotis: nagrinėjo eismo situacijas maketuose, atsakinėjo į viktorinos klausimus, peržiūrėję filmuotą medžiagą, turėjo nurodyti eismo dalyvių padarytas klaidas, papasakoti ir parodyti, kaip moka naudotis atšvaitais, ar moka kelio ženklus.

Atskira rungtis buvo skirta ir komandų kapitonams. Susumavus rezultatus, paaiškėjo, kad 2015 metų Lietuvos mokinių konkurso „Saugokime jaunas gyvybes keliuose“ pradinių klasių mokinių konkurso „Šviesoforas“ regioninio etapo nugalėtoja tapo Klaipėdos „Versmės“ progimnazijos komanda. Antrieji – Kretingos mokyklos-darželio „Žibutė“, tretieji – Palangos „Baltijos“ pagrindinės mokyklos komandų nariai.

   

Nugalėtojams ir visiems varžybų dalyviams dovanas skyrė Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras.

   

Renginio dalyvius ir prizininkus pasveikino Klaipėdos regiono kelių Saugaus eismo ir kelių priežiūros skyriaus vyresnysis specialistas Gintaras Ramanauskas bei Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkas Raimondas Vaitkevičius. Jie įteikė nugalėtojų taures, padėkos raštus bei  kitas vertingas dovanas, o dviem komandoms, užėmusioms aukščiausias vietas, palinkėjo sėkmės kitame „Šviesoforo“ etape.

 

Konkursas sudomino ir praeivius. Vieni smalsavo, kaip sekasi vaikams, antri savo atžaloms kaip puikų pavyzdį gyrė konkurso dalyvių atsakingą elgesį gatvėje. Konkurso akimirkos – Klaipėdos AVPK Klaipėdos rajono policijos komisariato ir Ritos Rapalienės nuotraukose:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 213 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,