Mano Gargždai



„Kranto“ futbolininkai – Lietuvos finale

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
„Kranto" pagrindinės mokyklos komanda iškovojo teisę vykti į respublikinį finalą. Dalyvių nuotr. „Kranto" pagrindinės mokyklos komanda iškovojo teisę vykti į respublikinį finalą. Dalyvių nuotr.

     Didžiausių Baltijos šalyse moksleivių futbolo žaidynių tradicijos tęsiasi. Jau 11-ąjį sezoną jaunuosius futbolo mėgėjus į aikštynus pakvietė „Golas!". Gargždų „Kranto" pagrindinės mokyklos komandai vėl šypsojosi sėkmė – antrus metus iš eilės ji pateko į Lietuvos finalines varžybas.


     „Golas!" – kasmetinis Lietuvos futbolo federacijos ir Masinės futbolo asociacijos ilgalaikės masinio futbolo vystymo programos „Sugrąžinkime vaikus į stadionus" projektas. Jame gali dalyvauti tik tie moksleiviai, kurie nėra registruoti sporto mokyklų ar futbolo klubų komandų paraiškose Lietuvos vaikų ir jaunių asociacijos pirmenybėse (ši taisyklė netaikoma mergaitėms). Vienoje komandoje privalo būti bent dvi mergaitės, viena iš jų turi žaisti visų rungtynių metu.

     Klaipėdos rajone „Golo!" turnyro vyresniųjų grupėje (gimę 1999–2001 m.) dalyvavo net dvi Gargždų „Kranto" pagrindinės mokyklos komandos. Įveikusios varžovus grupėse, jos abi susitiko finale. Pajėgesnė buvo pirmoji komanda, kuri iškovojo teisę žaisti zoninėse varžybose Klaipėdoje.
Vakar uostamiestyje zoninėse varžybose susitiko 4 komandos, laimėjusios savo savivaldybėse: Kretingos rajono Salantų gimnazija, Šilutės rajono Žemaičių Naumiesčio vidurinė mokykla, Klaipėdos Martyno Mažvydo gimnazija bei Klaipėdos rajono Gargždų „Kranto" pagrindinė mokykla.

     Laimėję pirmas dvejas varžybas prieš Žemaičių Naumiesčio moksleivius ir Klaipėdos miesto komandą bei palankiai sužaidus kitoms komandoms, triumfavo gargždiškiai. Varžybos su salantiškiais buvo tik formalumas. Taigi, antrus metus iš eilės Gargždų „Kranto" pagrindinės mokyklos komanda iškovojo teisę vykti į respublikinį finalą.

     Geriausiu „Kranto" komandos žaidėju pripažintas aštuntos klasės moksleivis Dainius Jančauskas, geriausios turnyro žaidėjos tarp mergaičių – devintokės Augustė Mikalauskytė ir Roberta Tarasevičiūtė. „Kranto" garbę gynė ir kiti puikiai žaidę moksleiviai: Paulius Burba, Viljamas Montrimas, Karolis Žemgulys, Erikas Žilius, Rimgaudas Mikalauskis, Mantas Kerpė, Simonas Diečkus, Dovydas Kaliaginas.

     Kitą savaitę, birželio 10–11 dienomis Kaune vyks finalinės Lietuvos „Golo! 2015" varžybos, į kurias susirinks stipriausios komandos iš visos šalies. Pernai „Kranto" komanda užėmė antrąją vietą – galbūt šiemet gargždiškiams pasiseks labiau ir į mūsų miestą jie parveš pergalės džiaugsmą.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 225 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,