Mano Gargždai



Graži akcija Gargžduose apkarto

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

     Sveikatinimo projekto „Nedelsk" rožinis autobusėlis antradienį lankėsi Jakuose ir Gargžduose, trečiadienį jis užsuko į Dovilus ir Dreverną. Nemokamai pasitikrinti nuo krūties vėžio Gargžduose panoro rekordiškai daug moterų, tačiau vizito metu specialistai spėja patikrinti tik po 50 norinčiųjų. Todėl susirinkusioms prie Viliaus Gaigalaičio globos namų teko nusivilti.


     „Norėjau pasitikrinti. Pamačiusi informaciją apie akciją, užsiregistravau telefonu, tačiau 14 val. turėjęs atvykti autobusėlis vėlavo apie valandą, o V.Gaigalaičio globos namų darbuotoja pareiškė, kad bus tikrinamos tik pensionato moterys", – nusivylimo neslėpė gargždiškė Loreta Motuzienė.
     Anot jos, dalis nuo 14 val. lūkuriavusių moterų išvažiavo, tačiau likusiosios visaip mėgino įsiprašyti dėl patikrinimo.

     „Mus tris, laukusias apie valandą, patikrino, o kitas nukreipė į Dovilus ar Dreverną, nes tikrinama buvo pagal specialų iš anksto sudarytą sąrašą", – teigė moteris.

     „Nedelsk" atstovė apgailestavo dėl susidariusios situacijos.

     „Niekada nesulaukdavome tokio didelio susidomėjimo, tad tradiciškai skyrėme po 4 val. konsultacijų kiekvienoje gyvenvietėje. Gaila, kad Jakuose buvo patikrinta tik 30 moterų ir autobusėlis neišnaudojo visų savo galimybių. Ateityje Gargždams skirsime daugiau laiko, visą dieną", – žadėjo „Nedelsk" atstovė Jovita Masiulienė.

     Visas Gargžduose nespėjusias pasitikrinti moteris ji ragino registruotis į Dovilus ir Dreverną: „Jeigu ten dar yra vietų, moterys tikrai bus patikrintos."

     „Gaila, kad į sąrašą buvo įtraukti tik savi, galėjo geriau pasakyti, kad tiesiog nėra vietų, nes dabar užregistravo, o kad nebūsime patikrintos sužinojome tik atvykusios", – akcijos nesąžiningumu nusivylė L.Motuzienė.

     „Nedelsk" atstovė informavo, kad jie nesidomi sąrašų sudarymu, svarbu, kad būtų 50 moterų ir specialistai turėtų darbo. Sąrašą Gargžduose sudarinėjusi V.Gaigalaičio globos namų vyr. slaugytoja Irina Kneitienė patikino, kad akcijos organizatoriai informavo apie atvykimą ir paprašė sudaryti norinčių pasitikrinti V.Gaigalaičio globos namų darbuotojų sąrašą.

     „Aš nebuvau atsakinga už visus Gargždus, neregistravau skambinusiųjų, sudariau tik savų darbuotojų sąrašą, čia, matyt, įsivėlė kažkokia klaida", – susidariusią situaciją komentavo I.Kneitienė.

     Tuo tarpu patikrinimo laukusios gargždiškės patikino, jog paskambinus nurodytu telefonu buvo klausiami jų kontaktiniai duomenys, todėl suprato, jog registracija įvyko sėkmingai.

     „Nedelsk" projekto vadovė Jovita Masiulienė teigė, kad tikrai nebuvo nurodymo, ką registruoti.

     „Matyt įvyko nesusikalbėjimas", – situaciją komentavo ji.

     Anot kilnios akcijos organizatorės, kur yra žmonių, dažnai kyla kokių nors problemų. Moterys tikrinamos nemokamai, todėl visada atsiranda ir tokių, kurios džiaugiasi, paskambina, dėkoja bei tokių, kurios nusivilia, pyksta, nes specialistai jų nespėjo apžiūrėti.
     Tyrimai rodo, jog daugumai moterų tai būna pirmoji profesionali konsultacija. Kas penktai moteriai randamos gerybinės krūtų ligos, vienai iš 100 – krūties vėžio ženklai. Per visą projekto gyvavimą iš viso patikrinta daugiau nei 90 tūkst. moterų. Rasti beveik 900 galimų krūties vėžio įtarimų. Sveikatinimo projektas „Nedelsk" jau nuo 2003 m. vykdo krūties vėžio prevenciją visoje Lietuvoje.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 179 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,