Logo
 Spausdinti šį puslapį

Ant marių kraštelio – į tradicinę Drevernos kaimo ir Žvejų šventę

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
V.Asnauskienės nuotr. V.Asnauskienės nuotr.

Su vėju per marias! Tai šių metų tradicinės Drevernos kaimo ir Žvejų šventės, vyksiančios liepos 4-ąją ir paskirtos Valstybės  dienai,  devizas.

 

Džiaugiamės ir dėkodami rėmėjams, pačią gražiausią vasaros dieną galime vėl ir vėl visus sukviesti  į senąjį žvejų kaimelį Dreverną.

Džiugu, kad praeitą  sekmadienį Kaune startavusi ir pirmą kartą šalyje rengiama „Nacionalinė ekspedicija „Nemunu per Lietuvą“, kurios metu dešimties garsių Lietuvoje žmonių įgula buriniu plokščiadugniu laivu kurėnu keliaudama istorinėmis Lietuvos vietomis iki pat Klaipėdos, užsuks  ir į Dreverną. Apie pusiaudienį jie švartuosis Drevernos mažųjų laivų uostelyje, susitiks su bendruomenės atstovais, spės sudalyvauti mūsų šventės atidarymo ir Gintarinių Padėkos karšių teikimo ceremonijoje 14.00 val. Apie 15.00 val., išlydėję ekspediciją, pradėsime muzikinę  šventės dalį – koncertus. O jų tikrai bus visa galybė: „Sodų bernai“ – kapela iš Kretingos, Priekulės muzikos mokyklos akordeono meistrai, visas būrys Drevernos dainininkų ir šokėjų įlinguos, įsiūbuos šventės laivelį. Vakarinius koncertus pradės country stiliaus dainininkas Artūras Dunčia, orą kaitins Žygimanto ir Andželos – X Faktoriaus laimėtojų – koncertas, o šventę ugningu AC/DC SHOU apvainikuos Klaipėdos muzikantai.

Uostelyje ir prie marių veiks visokiausių monų jomarkėlis, linksmoji Vaikų ir aktyvioji Tėvelių zona. Klaipėdos amatininkų gildijos „Krikragaa“ meistrai mokys senųjų amatų ir žaidimų, Drevernos žvejų palikuonys organizuos Žvejiškas varžytuves, tuo pat metu vykdysime akciją „Šokantis uostas“.

Bus žiuvikės ir žuvienės, laivininkai visus norinčius palydės į mareles...

Lauksim Jūsų, brangūs sveteliai ir žiūrovai... 

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,