Mano Gargždai



Įvyko steigiamasis Gargždų vietos veiklos grupės susirinkimas

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Steigimo sutarties pasirašymą lydėjo plojimai. G.Muldarytės nuotr. Steigimo sutarties pasirašymą lydėjo plojimai. G.Muldarytės nuotr.

Vakar Gargždų miesto vietos veiklos grupės (VVG) kūrimo istorijoje buvo žengtas svarbus žingsnis – įvyko steigiamasis susirinkimas, kurio metu išrinktas pirmininkas, pasirašyta steigimo sutartis, patvirtinti įstatai ir aptarti kiti klausimai.

 

Akcentavo susitikimo svarbą

Miestuose vietos veiklos grupės pradėtos steigti tam, kad būtų galima įsisavinti Europos Sąjungos lėšas, kurios 2014–2020 m. finansavimo laikotarpiu bus nukreiptos į socialinę sritį.

Pirmoji sukluso Gargždų miesto bendruomenė ir pasiūlė Klaipėdos rajono savivaldybei dalyvauti VVG steigime. Rajono taryba vėliau patvirtino Gargždų miesto VVG konsultacinės darbo grupės sudarymą. Ši išrinko tris steigėjus: UAB „Palva“ vadovą Algirdą Laugalį, kuris atstovauja verslo sektorių, Andrių Bagdoną – Gargždų miesto bendruomenės narį, nevyriausybinių organizacijų atstovą, birželio mėnesį vykusiame Tarybos posėdyje Savivaldybės vardu pasirašyti steigimo sutartį buvo įgaliotas Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas.

Steigiamąjį susirinkimą pradėjo Tarybos sprendimu laikinąja pirmininke paskirta Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Liudmila Juknienė.

„Mūsų šiandienos tikslas yra žengti pirmąjį žingsnį link juridinio vieneto ir asociacijos įsteigimo“, – kalbėjo L.Juknienė.

 

Išrinko pirmininkę

Visais darbotvarkės klausimais balsavo tik steigėjai. Pirmiausia buvo išrinktas posėdžio pirmininkas – A.Bagdonas, sekretore paskirta L.Juknienė. Netrukus plojimai palydėjo steigimo sutarties pasirašymą ir įstatų patvirtinimą.

Daugiau diskusijų kilo atėjus metui apsispręsti, ką paskirti Gargždų VVG pirmininku. Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas Gintautas Bareikis pasiūlė L.Juknienės kandidatūrą, o Gargždų miesto bendruomenė – Loretos Piaulokaitės-Motuzienės.

Gargždų bendruomenės pirmininkas Ovidijus Jankauskas, pristatydamas kandidatę L.Piaulokaitę-Motuzienę, pasakojo, kad ji – biomedicinos mokslų srities mokslų daktarė, 12 metų dirbusi Lietuvos žemdirbystės institute, šiuo metu vykdanti savo verslą.

„Jai teko susidurti su Europos struktūrinių fondų programomis, paraiškomis ir projektais. Todėl mūsų bendruomenė ir pasirinko šią kandidatūrą“, – sakė O.Jankauskas.

S.Karbauskas siūlė neskubėti renkant pirmininką ir palaukti, kol asociacijai priklausys daugiau narių. Rajono mero pavaduotoja Violeta Riaukienė antrino ir stebėjosi, kodėl jau dabar reikia naujo žmogaus.

Lemiamas balsas teko A.Laugaliui. Jis patikino, kad nori daugiau iniciatyvų iš visuomenininkų, tad pritarė L.Piaulokaitės-Motuzienės kandidatūrai.

Susitikime dalyvavę juridiniai asmenys tapo Gargždų VVG nariais. G.Muldarytės nuotr.

 

Priėmė naujus narius

Dar karštesnės diskusijos įsiplieskė ir Savivaldybės juristų pagalbos prireikė, kai reikėjo nutarti, kam suteikti įgaliojimus atstovauti asociacijai Gargždų VVG valstybės ar savivaldybės institucijose, įstaigose ir santykiuose su kitais juridiniais ir fiziniais asmenimis. Galiausiai ši atsakomybė patikėta L.Juknienei, akcentuota, kad jos indėlis jau dabar yra didžiulis, ji turi reikiamą žinių bagažą.

L.Piaulokaitei-Motuzienei pavesta pasirūpinti kvietimo paskelbimu, kuriuo į VVG būtų raginami prisijungti nauji nariai. Ne vienam parūpo, kur bus galima atnešti prašymus, tačiau naujoji pirmininkė patikino, kad tai bus išspręsta.

Susitikime dalyvavę juridiniai asmenys automatiškai buvo priimti į Gargždų VVG, kiti nariai prie asociacijos galės prisijungti pagal įstatuose numatytą tvarką. Juos ketinama paskelbti Klaipėdos rajono savivaldybės tinklalapyje.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 528 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,