Mano Gargždai



Jaunimo ryšį su gamta puoselėja turizmo būrelis

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Turizmo būrelio vadovas Ernestas Bukauskas siekia sudominti vaikus įvairiomis turistinėmis veiklomis. Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro nuotr. Turizmo būrelio vadovas Ernestas Bukauskas siekia sudominti vaikus įvairiomis turistinėmis veiklomis. Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro nuotr.

     Turizmas – neatsiejama mūsų gyvenimo dalis: nuolat aktyviai leidžiame laiką, vis kažką naujo pamatome ir neretai lankomės gamtoje. Taip mano ir Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centre turizmo būrelį įkūręs Ernestas Bukauskas, pas kurį apsilankėme, kad daugiau sužinotumėme apie šį užsiėmimą.

 

     Kokie turizmo būrelio įkūrimo motyvai?

     25 metus sieju savo gyvenimą su karine veikla, todėl jaunystėje didžiąją laiko dalį teko praleisti gamtoje, ją tyrinėti. Man patiko keliauti, vykti į turistinius žygius, žinoma, sužavėjo ir gamtos vaizdai. Todėl ir nusprendžiau įkurti tokį būrelį.

 

     Užsiėmimas yra naujas. Ar sulaukėte susidomėjimo?

     Būrelis atsirado praėjusiais metais, rugsėjį. Įdėjome nemažai pastangų, kad galėtume patraukti vaikų dėmesį į šį užsiėmimą. Teko surengti vasaros stovyklą prie Minijos upės, kuri truko 4 dienas. Jos dalyviai buvo vyresnieji.

     Būrelyje iš pradžių lengva nebuvo, tačiau atėję vaikai, kurių yra 15, susidomėję turizmu, vikrūs ir noriai dalyvauja būrelio veikloje.

 

     Kokia veikla užsiimate turizmo būrelyje? Ko galima išmokti užsiėmimų metu?

     Mūsų tikslas – pažinti gamtą, pakeliauti ir, svarbiausia, – išmokti naudotis gamtos teikiamomis gėrybėmis, nekenkiant jai pačiai.

 

     Kokių įdomių, šypseną sukeliančių momentų yra tekę patirti?

     Šypseną sukėlusių situacijų yra buvę: teko matyti, kad žmogus nežino, kaip sukurti laužą. Trumpai tariant, žmonėms kartais atrodo, kad gamtoje viskas – lyg ant lėkštutės.

 

     Girdėjau, kad ruošiatės turizmo varžyboms. Papasakokite plačiau.

     Taip. Yra rengiamos turizmo varžybos: kliūčių, atitinkamų atstumų įveikimas. Pats jaunystėje tokiose varžybose dalyvavau ne kartą.

     Mano vaikai per tuos metus nuo būrelio įkūrimo pradžios dar nespėjo pasiruošti varžyboms, tačiau šiais metais esame nusiteikę ruoštis ir jose sudalyvauti.

 

     Turizmo būrelio veiklos akimirkos – Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 429 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,