Mano Gargždai



Kvietinių mokykla-darželis – pirmas šalyje

Įvertinkite šį įrašą
(9 balsai)
Kvietinių mokyklos-darželio nuotr. Kvietinių mokyklos-darželio nuotr.

     Šiemet jau antrą kartą Kvietinių mokykla-darželis prisijungė prie Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) ir Lietuvos olimpinės akademijos (LOA) inicijuojamų „Judėjimo savaitės" renginių – masinės mankštos ir bėgimo.


     Renginyje dalyvavo šešiasdešimt sporto šventės dalyvių. Visi buvo pasidabinę Lietuvos vėliavos spalvų medaliais, papuoštais kviečių varpomis. Stadione vaikai sustojo bendrai nuotraukai rankose laikydami dideles, savo ūgio ir net didesnes, gyvenvietės pavadinimo raides – KVIETINIAI.

     Tuo metu prie vaikų atbėgo sportininkė (vieno iš vaikų mama), kuri rankose nešė olimpinį fakelą – ne paprastą, o padarytą iš kviečių. Sportininkė papasakojo apie „Judėjimo savaitę", klausinėjo vaikų apie jų pomėgį sportuoti, sveiką mitybą. Pasikalbėję visi buvo pakviesti aktyviai pasimankštinti. Mankštą vedė pradinių klasių mokytoja Daiva Dromantė. Smagiai, žaismingai pasimankštinę vaikai ir suaugusieji buvo pakviesti savo jėgas išbandyti bėgant. Pirmieji startavo „Žirniukų" bei „Linksmuolių" grupės vaikai, kurie, lydimi auklėtojų ir tėvelių, bėgo 250 metrų atstumą. Vėliau iš jų estafetę perėmė pradinių klasių mokiniai, kurie drauge su mokytojomis įveikė ilgiausią 500 metrų distanciją. Šiek tiek atsipūtę, pilni džiugių emocijų visi šventės dalyviai vaišinosi mėtų arbata ir mamyčių iškepta kvepiančia namine kvietine duona.

     Graži vaikų, pedagogų ir tėvų bendrystė bei originalumas sužavėjo ir LTOK bei LOA narius – Kvietinių mokyklai-darželiui skirta prizinė pirmoji vieta pradinių mokyklų kategorijoje bei 400 eurų vertės prizas įstaigos sportiniam inventoriui atnaujinti.

     Šią savaitę mus pasiekė organizatorių prizas – firminiai futbolo, krepšinio, tinklinio bei gimnastikos kamuoliai, badmintono rinkiniai, atšvaitai. Vaikai netruko išbandyti naujuosius kamuolius, žaidžiančių vaikų džiaugsmui nebuvo ribų. Na, o dovanoti atšvaitai padės būti saugiems ir matomiems tamsiuoju paros metu.

     Džiugu, kad turime galimybę dalyvauti tokiuose projektuose. Sportas ir sveikata – mūsų prioritetai!

     Dėkojame visiems dalyvavusiems šventėje ir laukiame kitų metų „Judėjimo savaitės" iššūkių.

 

1 komentaras

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 271 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,