Mano Gargždai



Vyriausybė pritarė siūlymui dėl balsavimo internetu

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Corbis nuotr. Asociatyvi Corbis nuotr.

     Vyriausybės posėdyje pritarta Teisingumo ministerijos parengtam įstatymo projektui, reglamentuojančiam balsavimo internetu sistemos sukūrimą ir įgyvendinimą.

 

     Balsavimo internetu sistemos sukūrimo ir įgyvendinimo įstatymo projektu siekiama nustatyti teisines ir organizacines prielaidas balsavimo internetu Lietuvoje įteisinimui, taip pat numatyti pagrindinius balsavimo internetu principus, balsavimo internetu informacinės sistemos steigimo pagrindus, jos funkcinius ir saugumo reikalavimus. Taip būtų sudarytos teisinės, organizacinės ir finansinės galimybės balsavimo internetu informacinės sistemos steigimui ir jos testavimui prieš įteisinant balsavimą internetu įvairaus lygio rinkimuose ir referendumuose.

      Šiemet Teisingumo ministerijos užsakymu buvo surengta gyventojų apklausa, kurios duomenys parodė, jog daugiau nei pusė Lietuvos gyventojų (56 proc.) remia idėją, kad per rinkimus būtų galima balsuoti ir internetu. Dar didesnis rėmėjų procentas yra tarp tų, kurie naudojasi internetu kasdieniame gyvenime – apie 70 proc.

     Šios apklausos rezultatai rodo, kad balsavimas internetu labiausiai imponuoja dėl to, kad yra patogus – taip mano net 66 proc. apklaustųjų. Beveik 50 proc. mano, kad balsavimo internetu įteisinimas sudarytų prielaidas užsienyje gyvenantiems arba studijuojantiems Lietuvos piliečiams aktyviau dalyvauti rinkimuose. O ketvirtadalis apklaustųjų yra įsitikinę, kad balsavimas internetu padidintų gyventojų susidomėjimą rinkimais.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 217 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,