Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Meilutis ir Gužiukas“ – I. Simonaitytės linkėjimas, kad visi vaikai surastų keturlapį dobilėlį

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Organizatorių nuotrauka. Organizatorių nuotrauka.

Agluonėnų lopšelio-darželio „Nykštukas“ pedagogės kartu su Agluonėnų biblioteka parengė edukacinę programą vaikams „Apie Roželę, Meilutį, Gužiuką, ...“. Sausio 21-ąją į edukacinį rytmetį Agluonėnų bibliotekoje pakvietėme Agluonėnų pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokinius, mokytojas.

 

Minėdami 119-ąsias rašytojos Ievos Simonaitytės gimimo metines kalbėjomės, kaip svarbu skatinti vaikus pažinti savo krašto rašytoją, kilusią iš visai čia pat esančio Vanagų kaimo, labai norėjusią mokytis, patyrusią nelengvą vaikystę, gerai pažinusią čia gyvenusius žmones ir sugebėjusią jų gyvenimus sudėti į kūrinius, tapusius lietuvių literatūros klasika. Manome, kad labai svarbu paskatinti vaikus, jų tėvelius skaityti I. Simonaitytės knygas. Todėl darželyje, kasmet minėdami rašytojos gimimo metines, rengiame stendus tėvams, skaitome vaikams I. Simonaitytės „Meilutį ir Gužiuką“. Ši tradicija yra mūsų įstaigos ugdymo programos dalis. Norėdamos dar įtaigiau vaikams papasakoti apie I. Simonaitytę, darželio pedagogės parengė lėlių vaidinimą apie Roželę, mažą mergaitę, labai panašią į rašytoją vaikystėje, „kuri norėjo surasti keturlapį dobilą“ (Simonaitytė, I. Meilutis ir Gužiukas. Raštai VI tomas. Vilnius, 2000).

Edukaciniame rytmetyje darželio pedagogės Agluonėnų pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokiniams pasakojo apie rašytojos vaikystę, kūrybą, skaitė „Meilutį ir Gužiuką“, iliustruodamos lėlių vaidinimu. Renginyje dalyvavusi Agluonėnų seniūnijos seniūnė L. Tučienė papasakojo vaikams apie I. Simonaitytės vardo premiją ir jos laureatus. Bibliotekos vadovė E. Ramanauskienė dėkojo, kad buvusi darželio direktorė Gražina Treigienė I. Simonaitytės gimimo metinių minėjimui parengė savo autorinių darbų parodą Agluonėnų bibliotekoje.

I. Simonaitytės Roželės istorija moko vaikus nuoširdžiai tikėti svajonėmis: „Rožytė užmiršo savo ligą, ji paėmė iš Gužiuko jai parneštą keturlapį dobilą ir padėkodama pabučiavo jo snapą. [...] Ir linksmai niūniavo: [...] Aš esu laiminga. [...] Aš turiu keturlapį dobilėlį!“

„Meilutis ir Gužiukas“ – rašytojos linkėjimas, kad visi vaikai būtų sveiki, galėtų mokytis, skaitytų knygas ir surastų savo keturlapį dobilėlį.

 

Organizatorių nuotraukos:

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,