Mano Gargždai



Edukacinė programa vaikams kviečia ieškoti muzikos spalvų Klaipėdos koncertų salės vasaros terasoje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos koncertų salės nuotr. Klaipėdos koncertų salės nuotr.

Su kokiomis spalvomis asocijuojasi gražiausi pasaulio kompozitorių kūriniai? Tai pakuždės muzika, kuri skambės Klaipėdos koncertų salės (KKS) rengiamo Vasaros koncertų ciklo edukacinėje programoje vaikams ir šeimai. Skambėsiančius kūrinius atliks fortepijoninis trio: Konradas Levickis (smuikas), Kornelija Kupšytė (violončelė) ir Lauryna Lankutytė-Levickė (fortepijonas).  Edukaciją ves edukatorė Dovilė Kirdaitė. Koncertas „Spalvų skambesys II“ vyks liepos 11 dieną 11.30 ir 18.30 valandomis parke šalia KKS. Organizatoriai vaikus kviečia atsinešti piešimo priemones ir popieriaus lapus.

 

Koncerto metu vaikai, jaukiai įsitaisę šalia KKS esančiame parke, pieš emocijas, įkvėptas skambančios muzikos ir D. Kirdaitės istorijų. „Atrinkta vaizdinga programa kvies visus fantazuoti, įsivaizduoti įvairiausius dalykus, kuriuos padiktuos muzikos kūriniai. Atsirakinsime duris ir pro medžius parkelyje patrauksime ieškoti muzikos ir spalvų. Kas gyvena „Kalnų karaliaus oloje“? Kaip atrodo „Žydrasis Dunojus“? Puikūs muzikantai paruošė spalvingą programą. Atsineškite pieštukus, flomasterius, popieriaus lapus ir susitikime parkelyje prie Koncertų salės!“ – į koncertą kviečia D. Kirdaitė.

Edukatorės paminėtus kūrinius parašė gerai žinomi XIX amžiaus kompozitoriai Edvardas Griegas ir Johannas Straussas II. Taip pat skambės E. Griego kūrinys „Auštantis rytas“, Camille’io Saint-Saënso „Gulbė“ ir „Akvariumas“ iš populiaraus ciklo „Žvėrių karnavalas“ bei Ferenco Liszto „Meilės svajos“.

Koncerte skambės trys skirtingi instrumentai – smuikas, violončelė ir fortepijonas. Kiekvienas jų taip pat turi spalvą, išsiskiria savitu tembru. „Violončelės skambesys pasižymi šilta, žmogaus balsą primenančia spalva, o smuiku išgaunamo garso spalva man asocijuojasi su čiulbančiais paukščiais. Juolab, šis instrumentas yra aukštesnio diapazono, jo atliekama muzika tarsi kyla į aukštį, iki dangaus“, –  savo mintimis dalijasi violončelininkė K. Kupšytė.

Edukacinė programa vaikams ir šeimai „Spalvų skambesys II“ vyks liepos 11 d. 11.30 ir 18.30 val. parke šalia KKS.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 117 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,