Mano Gargždai



Ką skaito moksleiviai?

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Knygų viršeliai. Knygų viršeliai.

Drauge su Klaipėdos rajono mokyklų bibliotekininkais tęsiame knygų skaitymo skatinimo iniciatyvą. Šįkart svetainės rubriką „Dalinuosi“ papildė „Kranto“ pagrindinės mokyklos moksleivių mintys.

 

Mano mėgstamiausios knygos pavadinimas „Kai aš žuvau“. Šią knygą parašė anglų kilmės rašytoja Lauren Oliver. Knygoje pasakojama apie pakvaišusią paauglę Samanta Kingston, kuri žuvo autoavarijoje ir gavo septynias galimybes tą dieną išgyventi iš naujo. Taigi kiekvieną rytą Samanta pabunda iš kraupaus sapno, o vakare vėl panyra į tamsą. Per šias septynias dienas merginai tenka suprasti daug dalykų, padaryti tai, ko niekada nebuvo dariusi: pasakyti mamai gerą žodį, apkabinti tėtį, susidraugauti su atstumtais mokiniais ir suprasti, ką reiškia draugystė.

Austėja Pakamorytė, 7c kl.

 

Mane sužavėjo rašytojos Sally Green knyga „Pusiau blogas“. Čia tu gali pasinerti į nuotykius kartu su Neitanu. Jis yra pusiau juodasis, pusiau baltasis raganius. Tačiau jo visa šeima yra baltieji, išskyrus tėvą – jis juodasis raganius. Šioje knygoje Neitanas visą laiką ieško savo tėvo, kad išsiaiškintų koks raganius iš tikrųjų yra.

Skaitydama šia knygą sužinojau, kuo skiriasi baltieji ir juodieji raganiai, pasinėriau į stebuklų ir fantazijų pasaulį.

Taigi, ši knyga man labai patiko.

Neda Grikšaitė, 7a kl.

 

Ar gali viena diena pakeisti žmogaus gyvenimą?

Frances Hongson Burnett įrodė, kad gali, knygoje „Paslaptingas sodas”. Man ši knyga paliko ypatingą įspūdį. Paprastos mergaitės Merės gyvenimas pasikeitė per vieną dieną, vos tik ji rado raktą nuo paslaptingojo sodo vartų.

Ši knyga gali pamokyti paprasčiausių dalykų, kurių trūksta šiandieniniame gyvenime: gėrio, šilumos ir meilės.

Monika Jakovlevaitė, 8c kl.

 

Norite pasidalinti įžvalgomis apie savo perskaitytą knygą? Atsiliepimus siųskite el.paštu ir jie bus publikuojami rubrikoje „Dalinuosi“.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 290 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,