Logo
 Spausdinti šį puslapį

Pasaulinė kultūros diena paminėta Drevernoje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
J.Gižo etnografinės sodybos nuotr. J.Gižo etnografinės sodybos nuotr.

Balandžio 15 dieną Drevernos Jono Gižo etnografinėje sodyboje vyko Pasaulinės kultūros dienos minėjimas, kurio metu Drevernos vaikų darželio ugdytiniai susipažino su kultūros sąvoka, šios dienos minėjimo istorija ir pagrindinėmis kultūros rūšimis – muzika, daile, teatru ir kinu. Renginyje mažieji ne tik stebėjo kultūrinius elementus, bet ir patys tapo žaismingo renginio dalimi.

 

Muziejaus patalpose įrengtos kultūros salelės skatino vaikų vaizduotę ir kūrybą. Muzikos kampelyje mažieji ne tik klausėsi muzikos kūrinių, bet ir kūrė savo interpretaciją – būgneliais, barškučiu ir brūkliu. Dailės salelėje darželio ugdytiniai sužinojo apie tapybą, grafiką, skulptūrą, piešė įspūdingus Drevernos gamtos vaizdus. Patekę į teatro salelę vaikai pristatė šešėlių teatro spektaklį, pavadinimu „Dangus griūva“. Renginio pabaigą vainikavo animacinio filmo peržiūra, po kurios vaikai žaidimo forma vaidino.

Šių metų kultūros dienos renginys leido mažiesiems muziejaus lankytojams suvokti, kas yra kultūra, prisiliesti ir pajusti ją. Meilę kultūrai tikimasi užauginti ir brandinti kiekvieno dalyvavusio širdyje. 

 

J.Gižo etnografinės sodybos nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,