Mano Gargždai



Įsibėgėja kelių ir gatvių rekonstrukcijos darbai

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotrauka. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotrauka.

Pastaruoju metu atkreiptas dėmesys į Gargždų miesto viešųjų erdvių būklę, − ne tik atokesnės miesto vietos, ypač gatvių ir šaligatvių būklė, bet ir miesto parko takai kėlė nerimą. Tačiau dabar rajono centre vyksta nemažai gatvių rekonstrukcijos ir remonto darbų. Apie šiuos ir kitus artimiausius darbus rajone kalbamės su Administracijos direktoriaus pavaduotoju Česlovu Banevičiumi.

 

Labiausiai laukiama, kada žvyruotos gatvės bus asfaltuojamos. Kokiose gatvėse ir kokie asfaltavimo bei kiti darbai yra vykdomi?

Šiuo metu yra pradėti Gargždų miesto Pievų (1 km 38 m), Gluosnių (504 m) gatvių asfaltavimo darbai. Vėliau bus atliekami darbai Alyvų (211 m), Laukų (133 m), Ramunių (145 m) gatvėse. Bus ne tik paklota asfalto danga, bet ir įrengti asfaltuoti dviračių takai, trinkelių šaligatviai. Iš viso šiems darbams, kuriuos atlieka UAB „Žemkasa“, skirta 684,77 tūkst. eurų. Techninę priežiūrą atlieka AB „Šiaulių hidorprojektas“. Tikimės, kad darbai bus baigti iki šių metų pabaigos. Taip pat dar laukiame sprendimo dėl Užuovėjos gatvės rangovo.

 

Ar viskas vyksta sklandžiai, ar susiduriama su kokiomis nors problemomis?

Žinoma, susiduriama ir su kai kuriomis problemomis, pavyzdžiui, dėl įvažiuojamųjų keliukų į gyventojų sklypus. Pagal projektą šie keliukai numatyti neilgi ir neplatūs – tik iki pėsčiųjų tako ribos. Tikimės, kad gyventojai prisidės savo lėšomis ir ilgesnius ir platesnius įvažiuojamuosius keliukus įsirengs.

Juk gatvėmis važinėjame ne tik prie savo namų, norime, kad jų asfaltuota būtų kuo daugiau, todėl negalime gyventojams sutvarkyti įvažiavimų iki pat jų sklypo ribų, nes tokie darbai paprastai taip pat nemažai atsieina.

 

Ar bus kokių pokyčių dėl žvyruotų gatvių ir kelių tvarkymo?

Šiuo metu vykdomas laistymo mašinos pirkimas, − ją įsigijusi „Gargždų švara“ rūpinsis, kad gatvės ir keliai su žvyro danga kuo mažiau dulkėtų, − kad jų palaistyta būtų kuo daugiau ir reguliariai.

 

Nemažai gatvių ir šaligatvių priežiūros darbų atlieka Gargždų seniūnija. Kokie tai darbai?

Vyksta darbai  J. Janonio, Vasario 16-osios gatvėse – klojami ir taisomi šaligatviai. Šio mėnesio gale jie jau turėtų būti baigti. Žalgirio gatvėje remontuojama asfaltbetonio danga. Vyksta darbai Volungės, Lyros, Rasos gatvėse, − čia remontuojamos sankasos.  Darbus atlieka UAB „Šilutės polderiai“.

Taip pat atliekami išdaužų užtaisymo, žvyravimo ir greideriavimo, ženklinimo, kelio ženklų atnaujinimo ir kiti paprastojo remonto darbai.

 

Kokie dar paminėtini kelių rekonstrukcijos darbai artimiausiu metu vyks rajone?

Iš tikslinių rezervo lėšų šiais metais bus rekonstruojama Durpyno gatvė Dauparuose iki Klaipėdos zoologijos sodo. Šiems metams skirta 200 tūkst. eurų.

Kitas bendras su Kelių direkcija parengtas didelis projektas, kuriam vien šiais metais skirta 300 tūkst. eurų – Karklės Placio gatvės pėsčiųjų ir dviračių takų rekonstrukcija.

Šiuo metu vyksta viešųjų pirkimų konkursas dviračių takams tiesti palei karjerus nuo Basanavičiaus gatvės Gargžduose iki Dovilų.

Taip pat rajone šiuo metu vykdoma ir mažesnės vertės, bet gyventojams ne mažiau svarbių kelių ir kitų objektų rekonstravimo darbų. Šiemet Bus baigti kelio Agluonėnai−Vanagai asfaltavimo darbai, vyksta tiltų rekonstrukcijų projektai Doviluose (per Lašupį) ir Sausiuose (per Upytą). 

 

Iš kokių lėšų atliekami minėti darbai?

Visi minėti darbai atliekami iš Automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos tikslinių lėšų, iš dalies prisidedant Savivaldybei.

 

Taigi, galima teigti, kad jau per šiuos ir ateinančius metus padaugės ne tik asfaltuotų gatvių, bet ir saugumo bei patogumo pėstiesiems bei dviratininkams?

Taip, žinoma, turime įgyvendinti ne tik būtinus darbus, − kaip gatvių asfaltavimas, tačiau ir kurti tokią bendrą susisiekimo infrastruktūrą, kuri keistų gyvenimo įpročius – pradėtume dažniau vaikščioti pėsčiomis, važinėti dviračiais ir taip atrastume naujus patrauklius rajono kampelius.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 417 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,