Logo
 Spausdinti šį puslapį

Savaitgalį Gargžduose karaliavo automobilių sportas (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)
Dariaus Damulio nuotr. Dariaus Damulio nuotr.

Praėjęs savaitgalis automobilių sporto mėgėjams dovanojo šūsnį įsimintinų akimirkų. Gargžduose, prie miesto karjerų, dvi dienas gaudė varikliai, per kraštus liejosi adrenalinas ir džiugino puikūs reginiai.Pasigėrėti varžybomis aukščiausius Europos standartus atitinkančioje trasoje visus sukvietė automobilių sporto klubas (ASK) „Žaibas“ ir Lietuvos „Lancia“ klubas.

 

Varžybos – be nesklandumų

Gegužės 7-ąją, šeštadienį, vyko Lietuvos autokroso čempionato ir Lietuvos autokroso pirmenybių „Regionų taurė 2016“ pirmieji etapai.

ASK „Žaibas“garbės prezidentas Leonidas Ivanovas tvirtino, kad viskas ėjosi sklandžiai, incidentų, laimei, nebūta: „Nei medicinos darbuotojams, nei gaisrininkams darbo nereikėjo duoti. Retai taip pasitaiko, kad viskas taip sklandžiai ir operatyviai būtų padaryta“.

Kaip teigė L.Ivanovas, varžėsi apie 40 dalyvių.

„Pirmas etapas yra pats sunkiausias, nes ne visi sportininkai dar taip greitai pabunda iš žiemos miego, – šypsojosi L.Ivanovas. – Kitiems pritrūksta paskutinės nakties darbui, nespėja pasiruošti automobilių. Būtų buvę apie 50 dalyvių, bet kiti buvo nesusitvarkę dokumentų ir tikėjosi startuoti su vienkartinėmis licenzijomis, kurių nebėra“.

Visais ratais varomų bagių kategorijoje pirmąją vietą iškovojo Saulius Žunda, antrąją – Tomas Zavarskas, o trečiąją – Tautvydas Urba.

„Open“ klasėje nepralenkiamas buvo Steponas Jančauskis, antras liko Robertas Janulis, trečias – Jonas Sereika.

D-200 RVO (galu varomų) klasėje pirmąją vietą iškovojo Vidmantas Patlaba, antrąją – Remigijus Nešvydis.

Komandinėje regiono įskaitoje pirmąja vieta džiaugėsi asociacija „Bolids“, antrąja – ASK „Žaibas“, trečiąja – Šakių ASK.

D-2000 super čempionate nugalėjo Mindaugas Sidabras, antrąją vietą užėmė Martinš Spikis, trečiąją – Remigijus Nešvydis.

D-1600 regiono klasėje pirmas buvo Tomas Skrodenis, antras – Kęstutis Skiezgilas, trečias – Deividas Kusas.

D-1600 super čempionate pirmąją vietą pelnė Gvidonas Bajorūnas, antrąją – Žydrūnas Šarkūnas, trečiąją – Lukas Vajinskis.

D-2000 klasėje nugalėjo Mindaugas Kanapackis, antras buvo Dževaldas Karulaitis, trečias – Roman Mečkovskij.

Kadangi susirinko mažai dalyvių, Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) susirinkimo metu buvo nuspręsta rengti vakarines autokroso varžybas „Medinuko taurei“ laimėti. Ją iškovojo Mindaugas Skiezgilas.

 

Nepamiršo ir vaikų

Gegužės 8-osios rytas prasidėjo edukacine programa „Nesvarbu, kas tu! Kartu mes – šeima!“ Mažuosius renginio dalyvius iš Saugų vaikų globos namų ir Gargždų ugdymo centro „Naminukas“ pasitiko profesionalūs sportininkai: Dževaldas Karulaitis, Deividas Kusas, Pavelas Ivanovas, Žilvinas Motiejūnas ir Kęstas Skiezgilas.

Vaikams buvo pristatyti autokroso bolidai, kuriuos jie noriai apžiūrinėjo, drąsesnieji uždavė daugybę klausimų. Taip pat vaikams buvo paruošta linksmoji estafetė, nuotaikinga klausimų-atsakymų viktorina. Jie apdovanoti V.Gilvonausko įsteigtais prizais: „Stihl“ marškinėliais ir kepuraitėmis. UAB „Gokartas“ irgi įsteigė prizų – vaikams dovanojo lenktyninius pošalmius, Vida Sudmonienė – rankų darbo saldumynų.

Po užduočių vaikai po trasą buvo vežiojami autokroso automobiliu, taip pat keturračiais. Į renginį atvyko ir „Vorai MC“ atstovų, kurie savo plieniniais žirgais taip pat pavežiojo smalsuolius.

 

Damoms – išbandymai

Po pietų startavo moterų varžybos „DeCuba“ taurei laimėti. Dailiosios lyties atstovės turėjo įveikti net keletą rungčių. Jų laukė rato atsukimo-nuėmimo-uždėjimo-prisukimo rungtis. Taip pat – šturmavimo. Moterys gavo trasos schemą ir, sėdėdamos šalia, turėjo vairuotojui važiuojant paaiškinti, kur reikės sukti, kada greitėti, lėtėti ir pan. Kitas išbandymas – slalomo rungtis. Jai pasibaigus, moterų laukė netikėtumas – slalomo važiavimo įgūdžius pademonstravo 8 metų Matas Skiezgilas. Paskutinioji užduotis – važiavimas autokroso trasa pačioms, šalia sėdint lenktynininkui vairuotojui. Dalyvės turėjo išties gerus mokytojus: Dževaldą Karulaitį, Žilviną Motiejūną, Kęstą Skiezgilą, Pavelą Ivanovą ir kitus.

Moterys, dalyvavusios šioje programoje, apdovanotos žurnalo „Mamos žurnalas“ prenumerata.

Iš viso buvo 15 dalyvių, tarp kurių – Eglė Jackaitė, Auksė Kontrimienė.

Susumavus rungčių rezultatus, paaiškėjo „DeCuba“ taurės nugalėtojos. Pirmąją vietą iškovojo Vilija Baltramiejūnienė, antrąją – Renata Kleinauskaitė, praėjusiais metais buvusi pirma, ir trečiąją vietą pelnė Veronika Sokolova.

Pasak organizatorių, buvo išdalinta daugybė rėmėjų prizų: UAB „DeCuba“ taurės ir dovanų kuponai, UAB „Saugana“ gesintuvai bei dūmų detektoriai, UAB „Gokartas“ pošalmiai. Tepalų, naują mašininį akumuliatorių padovanojo UAB „Tobis“, tepalų varikliui – UAB „Europart“. Visą renginį saugojo ir globojo saugos tarnyba „Jungtis“. Modernų „autoservisą“ su visais reikalingais įrankiais moterų rungčiai parūpino UAB „B&B Tools Lietuva“.

 

Renginio akimirkos – Dariaus Damulio (daugiau ČIA) ir Sandros Vaičienės nuotraukose:

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,