Logo
 Spausdinti šį puslapį

Sunkiaatlečiai dar kartą įrodė savo gebėjimus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Dalyvių nuotr. Dalyvių nuotr.

    Klaipėdoje vyko finalinės Lietuvos sporto žaidynių sunkiosios atletikos varžybos. Teisę jose dalyvauti iškovojo apie šimtą jaunųjų atletų. Gargždams šiose varžybose atstovavo penki berniukai ir trys mergaitės.

 

    Kaip ir visada, sunkiaatlečiai kovojo puikiai. Svorio kategorijoje iki 34 kg, visų nuostabai, čempionu tapo pats jauniausias varžybų dalyvis – gargždiškis Nojus Brazdeikis. Tai nauja kylanti žvaigždutė trenerio Edvardo Šauklio kalvėje.
    Paskutinis akordas priklausė Karoliui Stonkui, kuris svorio kategorijoje virš 76 kg ne tik tapo čempionu, bet net septynis kartus pagerino Lietuvos jaunučių iki penkiolikos metų rekordus. Jo rezultatai: rekordinis rovimo veiksmas – 102 kg, stūmimo – 135 kg, dvikovės – 237 kg. Šis rezultatas jam garantuotų III vietą Europos čempionate, kuris įvyks Lenkijoje rugsėjo mėnesį.
    „Jeigu atsirastų rimtas rėmėjas, galima pasiekti ir daugiau. Svoriai, įveikti šiose varžybose, pasirodė labai lengvi, tačiau nepersistengta, nes ir taip viršijome dvikovės Lietuvos rekordą net devyniais kilogramais. Europos stūmimo rungties rekordas – tik 151 kg. Taigi, ką gali žinoti..." – kalbėjo treneris.
    Tarp vaikinų Vilius Norkus iškovojo ketvirtą vietą, Rovaldas Radžius – taip pat ketvirtą, o Erlandas Eglynas – penktą.
    Tarp merginų čempione tapo penkiolikmetė Gabrielė Čiunkaitė. Ji rovimo veiksmu iškėlė 50 kg, stūmimo – 65 kg. Mergina taip pat dalyvaus Europos čempionate, jeigu prie kiekvieno pratimo dar pridės po penkis kilogramus. Ji tą gali padaryti ir taip medalį užsikabinti.
    Dar viena mergaitė – Rūta Vaicekauskaitė – varžybose dalyvavo pirmą kartą ir iškovojo ketvirtą vietą.
    Sunkiaatlečiai prašo rėmėjų atkreipti dėmesį į jų potencialą ir galimybę garsinti savo rajoną, miestą.

 

P6117831

    Dalyvių nuotr.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,