Mano Gargždai



Savivaldybės atstovai ruošiasi kelionei į Gruziją

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels nuotr. Asociatyvi Pexels nuotr.

Vasara – atostogų ir kelionių metas. Pastarąsias mėgsta ir Klaipėdos rajono savivaldybės atstovai, kurie šį kartą ne atostogauti, bet dirbti išsiruošė į Gruziją. 7 žmonių delegacija liepos 10–16 dienomis svečiuosis Gruzijos Akhmetos rajone, kur atstovaus Klaipėdos rajono savivaldybei tarptautiniame projekte „Klaipėdos rajono ir Akhmetos rajono savivaldybių patirties mainai turizmo srityje“.   

 

Į komandiruotę ruošiasi Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas, Savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narys Jonas Dromantas, taip pat Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė, Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Raimonda Kučinskaitė, Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vyriausioji specialistė Eglė Stonkė ir Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Sonata Šmatauskienė.

J. Dromantas, L. Liutikienė, R. Kučinskaitė ir S. Šmatauskienė taip pat yra ir Klaipėdos rajono savivaldybės turizmo tarybos nariai.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracija kartu su Gruzijos Akhmetos savivaldybe yra gavusi Užsienio reikalų ministerijos finansavimą bendro tarptautinio projekto „Klaipėdos rajono ir Akhmetos rajono savivaldybių patirties mainai turizmo srityje“ įgyvendinimui.

Projekto tikslas – perduoti Lietuvos vietos savivaldos turizmo plėtros planavimo ir įgyvendinimo patirtį Gruzijos Akhmetos rajono savivaldybės atstovams. Gruzijoje mūsų delegacija planuoja dalintis turima turizmo politikos planavimo ir įgyvendinimo patirtimi, surengti mokymus apie turizmo plėtros planavimą ir įgyvendinimą, taip pat surengti diskusiją ir susitikimus Akhmetos rajone, siekiant detaliai susipažinti su šios Savivaldybės vykdoma turizmo politika ir jos plėtra.

Akhmetos savivaldybės atstovai lankysis ir Klaipėdos rajone, kur susipažins su rajono turizmo ištekliais, turizmo politikos formavimo ypatumais. Esminis projekto uždavinys — padėti gruzinams pasirengti Akhmetos rajono turizmo plėtros programą. Projektas atrinktas kaip pavyzdinis 2016 m. Lietuvos vystomojo bendradarbiavimo programos projektas, todėl projekto veiklos ir planuojami rezultatai bus pristatomi Lietuvos ambasadoje Gruzijoje, vizito į Akhmetos savivaldybę metu. Taip pat projekto įgyvendinimo metu siekiama užmegzti glaudų bendradarbiavimą ir ilgalaikę partnerystę su Gruzijos Akhmetos savivaldybe.

Projekto bendra vertė – 10 534,30 Eur, Užsienio reikalų ministerijos skirtas finansavimas – 6970,00 Eur, Klaipėdos rajono savivaldybės prisidėjimas – 2 946,30 Eur, Akhmetos savivaldybės prisidėjimas – 618,00 Eur.                                               


Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 268 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,