Mano Gargždai



Kretingalės pagrindinei mokyklai – naujas geltonasis autobusiukas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

    Penktadienį Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas Kretingalės pagrindinės mokyklos direktoriui Klemensui Jonikui įteikė naujo geltonojo autobuso raktelius. Kartu naująja mokinių pavėžėjimui skirta transporto priemone pasidžiaugė vicemerės Rūta Cirtautaitė ir Violeta Riaukienė, Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas ir jo pavaduotoja Ligita Liutikienė bei Švietimo skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius.

 

    Nuo šių metų rugsėjo 1 d. rajono bendrojo ugdymo mokyklose Savivaldybei reikės užtikrinti beveik 2000 mokinių pavėžėjimą. Beveik pusė iš bus vežiojami mokyklų turimu transportu. Mokyklos turės 23 mokyklinius autobusiukus. Iš jų 8 geltonieji mokykliniai autobusai nupirkti iš Savivaldybės biudžeto lėšų dalyvaujant Švietimo ir mokslo ministerijos organizuojamuose viešųjų pirkimų konkursuose. Šiemet Volswagen CRAFTER autobusas, kurio vertė 36 tūkst. 149 eurai, skiriamas Kretingalės pagrindinei mokyklai. Šios mokyklos turimas 2003 metų gamybos autobusas yra nebetinkamas naudoti. Vežiodamas į mokyklą ir atgal mokinius autobusas kasdien įveikia 150 kilometrų. Naujasis autobusas leis užtikrinti saugų mokinių vežiojimą ne tik į mokyklą, bet ir į edukacinius renginius, ekskursijas, varžybas.

    Iki naujų mokslo metų Savivaldybę turėtų pasiekti dar du Švietimo ir mokslo ministerijos skirti geltonieji autobusai. Jie Savivaldybės tarybos sprendimu skirti Pašlūžmio mokyklai-daugiafunkciam centrui ir Dituvos pagrindinei mokyklai.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 199 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,