Mano Gargždai



„Naminuko“ direktorei gresia atleidimas iš darbo

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Lapkričio 24 d. Taryba turės nuspręsti, ar atleisti „Naminuko“ direktorę B.Kasparavičienę iš pareigų. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Lapkričio 24 d. Taryba turės nuspręsti, ar atleisti „Naminuko“ direktorę B.Kasparavičienę iš pareigų. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Spalio pabaigoje vykusiame Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos posėdyje vėl linksniuotas lopšelio-darželio „Naminukas“ ir jo vadovės vardas. Politikams Savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyba pristatė patikrinimo įstaigoje ataskaitą. Dėl nustatytų pažeidimų ėmė klibėti direktorės Birutės Kasparavičienės kėdė – lapkričio 24-ąją rajono taryba svarstys, ar atleisti ją iš pareigų.

 

Kad „Naminuke“ reikia atlikti neeilinį auditą Taryba nutarė dar šių metų balandį, nes įstaigos direktorė B. Kasparavičienė pasiskyrė priedą prie atlyginimo, tad norėta išsiaiškinti, ar ji tinkamai vykdė savo pareigas ir užtikrino efektyvų lėšų naudojimą šioje įstaigoje. Veiklos auditas buvo atliekamas nuo 2005 m.

Posėdyje Savivaldybės kontrolierė Dalia Gečienė pristatė, kas nustatyta patikrinimo metu. Paaiškėjo, kad nuo sausio 1 d. darželio direktorė iš tiesų neteisėtai pasiskyrė 5 bazinių mėnesinių algų dydžio priedą prie atlyginimo. Mero potvarkiu už tai jai skirta drausminė nuobauda – papeikimas. Pinigus „Naminuko“ vadovei teko grąžinti.

Negana to, patikrinimo metu rasta ir daugiau pažeidimų. Kontrolės ir audito tarnybos ataskaitoje nurodoma, kad 2010 m. direktorė pasiskyrė 700 litų vienkartinį priedą, 2011 m. – 1000 litų vienkartinį priedą, 2015 m. daugiau nei pusę metų direktorė prisiskaičiavo 6,0 koeficientą prie tarnybinio atlyginimo, t.y. 213 Eur per mėnesį. Tokius nutarimus teisėtai galėjo priimti Taryba, o ne pati direktorė.

Ataskaitoje nurodoma, kad direktorė B.Kasparavičienė pagal pateiktus įsakymus neteisėtai išsimokėjo sau 2409,35 Eur (neatskaičius socialinio draudimo, privalomojo sveikatos draudimo, gyventojų pajamų mokesčio ir kt.). Dėl darbdavio mokamų „Sodros“ ir sveikatos draudimo įmokų Savivaldybės biudžetui padaryta dar didesnė žala – 3155,77 Eur. Informuojama, kad B. Kasparavičienė jau yra grąžinusi 1828,49 Eur ir tai yra faktiškai jai pagal atlyginimų žiniaraščius priskaičiuota suma.

Tarybos nariai, susipažinę su šia informacija, siūlė atkreipti dėmesį ir į darželio buhalterės veiksmus šioje istorijoje, esą ji bendrininkavo su direktore, nes nepranešė apie pažeidimus. Tačiau didesnė dalis politikų tokiai nuomonei nepritarė.

Galiausiai priimtas protokolinis sprendimas, kuriuo merui pavesta atlikti lopšelio-darželio „Naminukas“ direktorės pažeidimų tyrimą.

Portalą mano-gargzdai.lt meras Vaclovas Dačkauskas informavo, kad potvarkis dėl galimos nuobaudos – atleidimo iš darbo – pasirašytas lapkričio 9 d.

„Potvarkį teiksime tvirtinti Tarybai, kadangi tik ji gali atleisti iš darbo. Bus parengtas projektas ir pateiktas svarstymui lapkričio 24 d.“, – nurodė V.Dačkauskas.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 525 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,