Mano Gargždai



Atleista „Naminuko“ direktorė: Tarybos narių malonės neužteko

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Taryba nusprendė atleisti „Naminuko“ direktorę B.Kasparavičienę iš pareigų. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Taryba nusprendė atleisti „Naminuko“ direktorę B.Kasparavičienę iš pareigų. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Vakar, lapkričio 24-ąją, Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos posėdyje buvo apsvarstytas vos 31 klausimas, daugelis jų apsiėjo be didesnių diskusijų. Tačiau politikų nuomonės išsiskyrė ir nesutarimų būta dėl Gargždų lopšelio-darželio „Naminukas“ direktorės Birutės Kasparavičienės atleidimo iš užimamų pareigų.

 

Savinosi pinigus

Primename, kad direktorė dėmesio centre atsidūrė dėl nesąžiningų savo veiksmų – pasinaudojimo savo pareigomis, siekiant gauti neteisėtų pajamų sau: pasiskirtų priedų, prisiskaičiuoto koeficiento prie tarnybinio atlyginimo.

Kontrolės ir audito tarnybos ataskaitoje nurodoma, kad 2010 m. direktorė pasiskyrė 700 litų vienkartinį priedą, 2011 m. – 1000 litų vienkartinį priedą, 2015 m. daugiau nei pusę metų direktorė prisiskaičiavo 6,0 koeficientą prie tarnybinio atlyginimo, t.y. 213 Eur per mėnesį. Tokius nutarimus teisėtai galėjo priimti Taryba, o ne pati direktorė.

Ataskaitoje nurodoma, kad direktorė B.Kasparavičienė pagal pateiktus įsakymus neteisėtai išsimokėjo sau 2409,35 Eur (neatskaičius socialinio draudimo, privalomojo sveikatos draudimo, gyventojų pajamų mokesčio ir kt.). Dėl darbdavio mokamų „Sodros“ ir sveikatos draudimo įmokų Savivaldybės biudžetui padaryta dar didesnė žala – 3155,77 Eur. Informuojama, kad B. Kasparavičienė jau yra grąžinusi 1828,49 Eur ir tai yra faktiškai jai pagal atlyginimų žiniaraščius priskaičiuota suma.

Kartą mero potvarkiu B.Kasparavičienei buvo skirta drausminė nuobauda – papeikimas, o lapkričio 9 d. V.Dačkauskas pasirašė potvarkį dėl atleidimo iš darbo.

 

Atsirado ginančių

Tarybos posėdyje ne visi pritarė ugdymo įstaigos direktorės atleidimui.

Tarybos narė Regina Kernagienė siūlė alternatyvų balsavimą – skirti „Naminuko“ vadovei papeikimą.

„Direktorė dirbo 31-erius metus, atliko papildomus darbus, kolektyve vyravo darna, nebuvo darbuotojų kaitos, direktorė nuoširdžiai gailisi“, – priežastis sušvelninti nuobaudą siūlė R.Kernagienė.

B.Kasparavičienės pusėn stojo ir Tarybos narys Jonas Dromantas.

Jo teigimu, už tą patį dalyką yra siūlomos dvi nuobaudos.

„Jeigu statybininkas vieną kartą prisigėrė, gavo papeikimą, kitą savaitę prisigėrė – vėl gavo papeikimą. Tai vienas nusikaltimas ar du?“, – posėdyje klausė J.Dromantas.

 

Tarybos narys J.Dromantas (antras iš kairės) siūlė palaikyti alternatyvų balsavimą. S.Ulvikienės nuotr.

 

Iškėlė klausimą dėl įstaigų kontrolės

Opozicijos atstovė Audronė Balnionienė pastebėjo, kad šis įvykis atskleidė sistemos bėdas, nesugebėjimą užtikrinti, kad ir kitose įstaigose nevyksta panašūs dalykai.

Savivaldybės kontrolierė Dalia Gečienė teigė, kad fiziškai nėra įmanoma 100 procentų užtikrinti 54-erių Klaipėdos rajono įstaigų kontrolės.

„Reikėtų pagalvoti apie papildomą etatą, pajėgumus kontrolės sektoriui. Su šitiek žmonių, kiek dabar yra, ir tiek įstaigų, yra utopinė svajonė, kad jos bus pažiūrėtos. Tai galimai ir kitų įstaigų vadovams leidžia kažkur kažką „pražiūrėti“, vien dėl to, kad žinoma, kad nebus sugebėta patikrinti“, – grėsmę įžvelgė A.Balnionienė.

Jai antrino ir Tarybos narys Albinas Klizas, kurio nuomone, problemą išspręsti padėtų grįžimas prie centralizuotos buhalterijos.

Po diskusijų nuspręsta balsuoti alternatyviai. Atleidimui iš darbo pritarė 13 Tarybos narių, papeikimo skyrimui – 10 bei 3 politikai susilaikė. B.Kasparavičienė buvo atleista iš Gargždų lopšelio-darželio „Naminukas“ direktorės pareigų, o laikinai šios pareigos patikėtos direktoriaus pavaduotojai ugdymui Rimai Butkuvienei.

Švietimo skyriaus vedėjo Algirdo Petravičiaus teigimu, sprendimas turės didelį atgarsį visose švietimo įstaigose.

1 komentaras

  • Ateina laikas ir buhalterei! Yra tiesa ant svieto! Turi siūlais gala...vaidas

    Pranešti Tas pats Penktadienis, 2016 lapkričio 25 23:15 Komentaro nuoroda

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 159 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,