Mano Gargždai



Klaipėdos rajonas sudomino „Adventur“ lankytojus

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro nuotr. Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro nuotr.

Savaitgalį Vilniuje „Litexpo“ parodų ir kongresų centre praūžė paroda „Adventur 2017“. Paroda kvietė „Paragauti pasaulio. Paragauti Lietuvos.“ Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras rajono išteklius pristatė jungtiniame Vakarų Lietuvos regiono stende.

 

Apdovanoti sėkmingiausieji

Atidarymo metu buvo apdovanoti „Turizmo sėkmingiausieji 2016“. Apdovanojimams buvo nominuotos net du Klaipėdos rajono turistiniai objektai – turistinė vietovė Pamarys ir kaimo turizmo sodyba „Radailių dvaras“. Maža balsų persvara Pamarį nukonkuravo Kaunas, tačiau „Radailių dvaras“ laimėjo sėkmingiausios kaimo turizmo sodybos Lietuvoje apdovanojimą.

Į parodos atidarymą atvyko Klaipėdos rajono savivaldybės atstovai – Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas, mero pavaduotoja Violeta Riaukienė ir keletas Tarybos narių.

 

Pristatė naujienas

Parodoje Klaipėdos rajonas lankytojams pristatė kelias naujienas. Viena iš jų – 4 nauji dviračių maršrutai aplink Kuršių marias, šie maršrutai susieti su keltu. Šiemet iš Drevernos į Juodkrantę keltas kursuos tris kartus per savaitę, tris kartus per dieną. Jau šią vasarą dviračius bus galima išsinuomoti ne tik Juodkrantėje, bet ir Drevernos uoste.

Pristatyti nauji edukacinės programos „Žuvies kelias“ lankstinukai. Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro direktorės Daivos Buivydienės teigimu, tekstai išliko tie patys, parinkti patrauklesni vaizdai: „Kad turistai pamatytų, kaip skanu ir įdomu.“

Dar viena naujiena – Pamario turizmo klasteris. Tai sėkmingai pardavinėjami jau paruošti pamario turistiniai paketai. Juose tiksliai nurodyta, kiek laiko trunka ir kiek kainuoja į paketą įeinančios paslaugos ir pramogos. Šios programos specialiai parengtos turistinėms grupėms, nenorinčioms savarankiškai planuotis kelionės. Pamario klasteris įsteigtas 2015 m. Klaipėdos rajonas siūlo 10 programų, Šilutės rajonas – 9-ias. 2015 m. buvo parduoti 28 programos paketai, o 2016 – 38.

Parodoje pristatinėtas J. Gižo etnografinės sodybos renginių ciklas, startuosiantis balandžio mėnesį. Numatomas bendruomeninis tvoros dažymas, jurginų sodinimas.

„Į parodas važiuojame pateikti naujausios informacijos, būname parengę specialias dėžutes, iš anksto pasiklausinėję, kam ko reikia, kokiomis kalbomis, apsikeičiame informacija. Svarbu iš anksto paanonsuoti vyksiančius renginius, kad visi pasižymėtų datas, kada vykti į pamarį ir pajūrį, nes mes esame be galo įdomūs“, – sakė D. Buivydienė.

 

 Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro nuotr.

 

Jungtinis stendas – daugiau dėmesio

Jau kelis metus Klaipėdos rajonas parodose jungiasi į bendrą stendą su Vakarų Lietuva. Klaipėdos regionas prisistato kartu, nes taip labiau atkreipia dėmesį, visą informaciją apie Vakarų Lietuvą, pajūrį ir pamarį lankytojai gali rasti vienoje vietoje.

„Kartu galime labiau save atskleisti, nei išsimėtę atskirai po visą salę. Atrodėme labai įspūdingai, išskirtinai. Kiti rajonai mums labai pavydi vieningumo“, – džiaugėsi D. Buivydienė.

Šių metų Lietuvos kultūros sostinė – Klaipėda – parodoje dvi dienas pristatinėjo įvairius pasirodymus, koncertus. Koncertams buvo sukurta speciali erdvė, kurią sekmadienį, laisvu laiku sėkmingai užpildė ir Mažoji kultūros sostinė – Priekulė. Koncertą surengė priekuliškių „Bengelių“ kapela. Į parodą atvyko ir Priekulės kultūros centro Drevernos skyriaus renginių organizatorė Virgina Asnauskienė sužavėjusi lankytojus „šišioniškių“ kalba. V. Asnauskienė įtaigiai pasakojo apie Priekulę, ką galima pamatyti, ką nuveikti ir kvietė lankytojus apsilankyti Mažosios kultūros sostinės renginiuose.

Parodoje neapsieita ir be tradicinio pajūrio regiono maisto: lankytojus vaišino rūkyta žuvimi, ikrais, namine duona, Mažosios Lietuvos pyragais.

 

 Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro nuotr.

 

Tarptautinės parodos – puikus būdas pasireklamuoti

Prieš vykstant į „Adventur 2017“ Klaipėdos rajonas pirmą kartą prisistatė parodoje Olandijoje. Turistai domėjosi kempingu Lietuvoje, kur galima apsistoti ir ką pamatyti.

„Žmonės labai susidomėję, atėjo į parodą susirašę klausimus ant lapelio, jie nenori naudotis vien internete teikiama informacija, prašė papasakoti plačiau. Tiek metų dirbdama dar to nemačiau“, – susidomėjimu džiaugėsi D. Buivydienė.

Vasario 3–5 dienomis Klaipėdos regionas antrus metus iš eilės dalyvaus parodoje Rygoje. Čia prisistatys, kvies diskutuoti, organizuos loteriją.

Vasario 5 d. Klaipėdos regiono atstovai išvyksta į parodą Tel Avive. Tokioje tolimoje parodoje Klaipėdos rajonas bus pristatomas pirmą kartą. Baigiamas išleisti lankstinukas pristatysiantis informaciją apie žydų gyvenimą Klaipėdos rajone, žudynių vietas, bus pateikti istoriniai faktai.

Vasario 10–12 d. Klaipėdos regionas prisistatys tarptautinėje parodoje Taline. Kovo mėnesį laukia paroda Minske. Gegužės mėnesį Drevernoje vyks turizmo klasterių forumas, į kurį suvažiuos klasteriečiai iš visos Lietuvos.

„Mes esame pavyzdinis klasteris ir galime pasidalinti gerąją patirtimi“, – džiaugėsi D. Buivydienė.

 

Renginio akimirkos – Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 185 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,