Mano Gargždai



„Krante“ ypatingai paminėta tarptautinė gimtosios kalbos diena

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos nuotr. Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos nuotr.

Vasario 21-ąją Jungtinės Tautos nuo 1999 metų yra paskelbusios Tarptautine gimtosios kalbos diena. Tai tarsi raginimas rūpintis, globoti, gerbti kalbas, nes kiekviena jų yra visos žmonijos dvasinis turtas.

 

Jausdami pareigą puoselėti savo gimtąją kalbą „Kranto“ pagrindinės mokyklos direktorius, lietuvių kalbos mokytojos bei bibliotekininkė organizavo regioninį 7–8 klasių lietuvių kalbos konkursą „Žiniakovę“.

Džiugu, kad dalyvavo 14 komandų iš skirtingų mokyklų. Mokiniai pasitikrino lietuvių kalbos, literatūros žinias, pademonstravo, kaip geba greitai rasti informaciją naudodamiesi žodynais bei mobiliaisiais telefonais. Po daugiau nei dvi valandas trukusios kovos paaiškėjo trys komandos, užėmusios prizines vietas.

Pirmąją vietą laimėjo „Kranto“ pagrindinės mokyklos komanda, antrąją – Klaipėdos „Versmės“ progimnazijos komanda, trečiąją – Gargždų „Minijos“ progimnazijos komanda. Konkursas moksleivius paskatino susimąstyti apie tai, kad gimtoji kalba – mūsų tautos istorijos ir kultūros pamatas.

 

Žiniakovės akimirkos – „Kranto“ pagrindinės mokyklos nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 330 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,