Logo
 Spausdinti šį puslapį

Smilgynuose persirengėliai šėlo per lietų (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Klaipėdos rajono Užgavėnių sostinė – Smilgynai, surengė didžiulę fiestą, kaip ir žadėta. Į bendruomenės „Smilgynai ir kaimynai“ namų kiemelį sugužėjo kelios dešimtys persirengėlių, tačiau gausų būrį žmonių „aptirpdė“ pliaupiantis lietus.

 

Gargždų kultūros centro, Dauparų-Kvietinių seniūnijos ir bendruomenės „Smilgynai ir kaimynai“ organizuotoje šventėje buvo galima skaniai pavalgyti, pašokti skambant kapelų ir ansamblių muzikai bei nusifotografuoti prie specialiai įrengtos fotosienelės.

Puikia susirinkusiųjų nuotaika rūpinosi Gargždų kultūros centro folkloro ansamblis „Cyrulelis“, Kretingalės kultūros centro kaimo kapela „Grajus“, Gargždų kultūros centro Dauparų skyriaus kaimo kapela „Šešios bačkos“ ir Kvietinių skyriaus folkloro ansamblis „Kvėitys“.

Į raganų ir velnių vestuves atvyko ne tik vietiniai gyventojai, bet ir linksmi svečiai iš Vaitelių, Kvietinių, Dauparų bendruomenės, Kretingalės bei Gargždų kultūros centro. Susirinkusiųjų laukė tradicinės atrakcijos – kanapinio ir lašininio kova, Morės deginimas.

„Mačiau, kiek pastangų įdėjo šventės organizatoriai ir rėmėjai, kaip jie ruošėsi, konsultavosi, ką ir kaip planavo. Dalyvavau šventėje, todėl galiu teigti, jog senieji papročiai ir tradicijos išlaikytos, kai kas ir šiuolaikiškai „apžaista“. Į šventę gausiai susirinkę dalyviai buvo pasipuošę kaukėmis ir nusiteikę žiemos išvarymui. Netrūko triukšmo, dainų ir šokių, kitokių linksmybių, pokštų, neapsieita be supimosi ir laistymosi vandeniu (taip pat ir iš dangaus), tradicinių Užgavėnių personažų, sočių ir riebių vaišių, Morės sunaikinimo ant laužo“, – šventės organizatoriams už puikiai suplanuotą ir įgyvendintą „Užgavėnių sostinės“ idėją dėkojo Klaipėdos rajono savivaldybės Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Jolita Latakienė.

Jos teigimu, grandiozinių Užgavėnių švenčių kiekviename kaime organizuoti nėra būtina, pakanka vietos bendruomenės iniciatyvos surengti kaimo persirengėlių vaikštynes ir žiemos išvarymo, Morės deginimo apeigas.

Renginį vedusi Gargždų kultūros centro Kvietinių skyriaus renginių organizatorė Reda Paulikienė apgailestavo, kad dėl oro sąlygų teko sutrumpinti lašininio ir kanapinio dvikovą, bet džiaugėsi puikiai pavykusia švente.

Kad persirengėliams linksmintis nereikėtų tuščiu skrandžiu, UAB „Vlantana“ parūpino blynų, Gargždų medžiotojų būrelis „Minija“ vaišino Užgavėnių šiupiniu, Kretingalės kultūros centras virė avienę (sriubą su avies mėsa). „Vlantanos“ atstovai sunkvežimyje įrengė stalus bei suolus norintiems pavalgyti ar nuo lietaus pasislėpti.

 

Šventės akimirkos – Sandros Vaičienės ir Gargždų kultūros centro nuotraukose:

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,