Mano Gargždai



Nei ledo, nei stintų

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Žvejai su nostalgija prisimena praėjusių metų sausį. S. Gulbino archyvo nuotr. Žvejai su nostalgija prisimena praėjusių metų sausį. S. Gulbino archyvo nuotr.

Atšventėm Naujuosius, o žiemos pramogų vis dar nesulaukiame – džiaugiamės mažesnėmis kainomis už šildymą, bet sniego nematome. Poledinės žūklės entuziastai su nostalgija prisimena praėjusių metų sausį, kai tokiu metu jau tupėjo ant ledo ir viliojo žuvis.

Gerai tai, kad nors vieną kitą ešerį, kuoją, karšį ar žiobrį sugundo žvejų siūlomas masalas. Palangoje ant tilto ar mariose prie Klaipėdos kantriausi žvejai vieną kitą dešimtį agurkais kvepiančių stintų pagauna. Pusšimtį jų prie Kruizinių laivų terminalo žvejodamas pernakt – nuo 24 val. iki 14 val. pagavo ir vienas gargždiškis.

Gal dar atplauks šios žuvys, nors spaudoje jau sklando nuomonė, kad stintų mažėja. Beatodairiška stintų žvejyba tinklais per jų nerštą pavasarį esą jau duoda „vaisius“.

Kaip ten bebūtų, kai už lango lyg ruduo, lyg pavasaris, prisiminkime tikrą žiemą, kai gamtą sukausto ledas ir šimtai žvejų pasipila ant kuršmarių.

Nors ir rankos šąla, ir žvarbus vėjas į žandus kimba – vistiek gera žiūrėti į linksintį meškerės sargelį.

 

Stasio Gulbino fotogalerija:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 235 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,