Mano Gargždai



Doviliškiai tradiciškai minėjo šv. Liucijos dieną

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Dovilų etninės kultūros centro nuotr. Dovilų etninės kultūros centro nuotr.

Trečiadienį, šv. Liucijos dieną, Doviluose buvo atidarytas kalėdinių sapnų kambarys. Jame, pasitelkus geras mintis ir sapnus, buvo galima užmegzti ryšį su Kalėdų Seneliu ar kitu mielu žmogumi.

 

Miestelį papuošė šventinė instaliacija, pagaminta iš polietileno maišelių mezginių. Renginį pradėjo Dovilų lopšelio-darželio „Kregždutė“ vaikai, kartu su tėveliais, atnešdami šviesą – pačių pasigamintus žibintus, kurie simbolizuoja šv. Liucijos šviesą – saulės sugrįžimo laukimą.

Žiūrovams buvo parodytas smėlio filmukas-pasaka apie zuikius ir elnią devyniaragį. O po ištartų magiškų žodžių „Leliumoj Kalėdos“ buvo įžiebta eglutė ir kalėdinis kambarys. Įžiebimą lydėjo šventinis fejerverkas, kurį dovanojo Antanas Skiotys, Elena Jakienė, Airidas Beržonskas ir Šarūnė Petruškevičienė.

Mažuosius linksmino smagi kompanija „Zuikių familija“ iš Klaipėdos lėlių teatro. Kad nebūtų šalta, susirinkusieji buvo kviečiami pašokti su Dovilų vaikų šokių kolektyvu „Dovix“, vaišinami klubo „Sidabrinė gija“ arbata ir miestelio seniūnės Nijolės Ilginienės saldainiais.

 

Renginio akimirkos – Dovilų etninės kultūros centro nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 334 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,