Mano Gargždai



Tinkamos sąlygos mokytis turi būti užtikrinamos bet kokiu oru

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Švietimo ir mokslo ministerija primena, kad, atsižvelgdamos į oro sąlygas, tiek per šalčius, tiek per karščius mokyklos turi užtikrinti tinkamas sąlygas ir sklandų mokymąsi visiems mokiniams ne tik pamokų metu, bet ir laikant brandos egzaminus. Svarstoma keisti higienos normas, kaip mokytis karštuoju metu.

 

„Neįprasti karščiai – didelis išbandymas mokykloms. Gyvename tokioje klimato zonoje, kurioje itin dideli karščiai nėra būdingi, nors karštų dienų per mokslo metus juk pasitaikydavo ir anksčiau. Daugelis mokyklų sėkmingai surado tinkamas išeitis. Artimiausiu metu mūsų ministerijos, taip pat Sveikatos apsaugos ministerijos ir higienistų atstovai susės aptarti, kaip koreguoti higienos normas ne tik dėl šalčio, bet ir dėl karšto oro“, – sako švietimo ir mokslo viceministras Gražvydas Kazakevičius.

Higienos normoje yra nustatyta, kad mokymo klasėse, mokymo kabinetuose, aktų salėje oro temperatūra turi būti ne žemesnė kaip 18 laipsnių ir šaltuoju metų laikotarpiu ne aukštesnė kaip 22 laipsniai, o šiltuoju metų laikotarpiu ne aukštesnė kaip 28 laipsniai.

Pasak viceministro, jeigu mokyklose yra per karšta, mokyklos vadovai ir mokytojai gali lanksčiai reaguoti į pasikeitusias sąlygas, atsisakyti tradicinių pamokų formų. Mokyklos gali trumpinti pamokas – daug kur jau taip daroma. Kurios turi galimybių, gali jas organizuoti lauke, jei oras nėra per karštas (higienos normose nurodoma, kad, esant didesnei nei 32 laipsnių temperatūrai, vaikų į lauką vesti nederėtų), neprisirišti vien prie tradicinės pamokos formos klasėje.

Svarbu, kad vaikai visada turėtų atsigerti vandens. Laikinai verta atsisakyti ir uniformų, jeigu jos nėra tinkamos dėvėti karštu oru.

Taip pat svarbu pasirūpinti tinkamomis sąlygomis laikantiems brandos egzaminus. Prieš rytoj vyksiantį lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą mokyklos aktyviai ruošia patalpas: bus vėdinamos patalpos, statomi ventiliatoriai.

Pasak viceministro, mokyklų steigėjai, savivaldybės turėtų pasirūpinti, kad normų būtų laikomasi, moksleiviams netektų mokytis ir laikyti egzaminų netinkamomis sąlygomis.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 332 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,