Mano Gargždai



Savivaldybės administracijos direktoriumi tapo Artūras Bogdanovas

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
A. Bogdanovas. K. Abromavičiūtės nuotr. A. Bogdanovas. K. Abromavičiūtės nuotr.

Šiandien neeilinio Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos posėdžio metu pagaliau paaiškėjo pastaruoju metu paslaptyje laikyta naujojo Administracijos direktoriaus pavardė. Po slapto balsavimo tapo aišku, kad šias pareigas eis buvęs žemės ūkio viceministras, Klaipėdos miesto tarybos narys Artūras Bogdanovas.

 

Atsisės į karštą kėdę

Šįryt Tarybos posėdis vyko ir Klaipėdos mieste, todėl į Gargždus A. Bogdanovas atvyko kiek pavėlavęs. Rajono Savivaldybėje turėtą svarstyti klausimą dėl kandidatūros patvirtinimo teko nukelti.

Posėdyje dalyvavo visi 27 Tarybos nariai, iš viso svarstyta 19 klausimų.

A. Bogdanovas vidurinę mokyklą baigė Klaipėdoje, vėliau išvyko į Vilniaus Gedimino technikos universitetą, kur įgijo Nekilnojamojo turto vadybos bakalauro ir Matavimo inžinerijos magistro laipsnius. Grįžęs į gimtąjį uostamiestį dirbo keliose kompanijose, 2010 m. įkūrė savo geodezijos paslaugas teikiančią įmonę „Geosmart“. 2016 m. tuometinis žemės ūkio ministras B. Markauskas pakvietė A. Bogdanovą į savo komandą, taip jis tapo viceministru, kuravęs žemėtvarkos ir žuvininkystės sritis. Be to, A. Bogdanovui teko viena pagrindinių atsakomybių – ministerijos bei pavaldžių įstaigų pertvarka, kurios esmė – vadovaujančių valstybės tarnautojų skaičiaus mažinimas, vidaus procesų optimizavimas.

Baigęs karjerą Žemės ūkio ministerijoje, A. Bogdanovas grįžo į Klaipėdą, dalyvavo rinkimuose ir buvo išrinktas į miesto Tarybą.

„Kodėl aš čia? Todėl, kad manimi pasitiki ir parodė iniciatyvą teikti šioms pareigoms meras. Tik atvykęs, išgirdau repliką, kad laukia karšta kėdė. Tikrai – kėdė karšta. Žinau, kad pirmieji iššūkiai bus nepaprasti, tokie, kaip deficitinis biudžetas, strateginiai rajono statybų projektai, Slengių ir Dituvos vaikų darželių problema, Gargždų kultūros centras, rajono apšvietimo sistemos modernizavimas ir eilė kitų, nemažiau svarbių klausimų“, – problemas vardijo A. Bogdanovas. – Tikiuosi visų jūsų darnaus darbo, teisingų sprendimų, kuriuos privalėsim įgyvendinti.“

Pasak kandidato, Savivaldybės administracija gali tikėtis pokyčių. Tiesa, kokių konkrečių, įvardinti dar nesiryžo.

„Žinau, kad dabar yra rengiama ateinančių ketverių metų valdančiųjų veiklos strategija, kurioje bus numatyti pagrindiniai darbai, siekiai ir tikslai. Tad konkretesnių darbų kol kas neminėsiu, kai atsiras strategija, sėsime spręsti kaip juos įgyvendinti“, – teigė A. Bogdanovas.

 

Tarybos posėdžio metu A. Bogdanovas prisipažino, jog jam nesvetimos rajono problemos. K. Abromavičiūtės nuotr.

 

Svarsto atsisakyti Tarybos nario mandato

Netrūko kandidatui ir klausimų. Tarybos narys Martynas Pocius A. Bogdanovo teiravosi, ar tapęs Administracijos direktoriumi ketina atsisakyti uostamiesčio Tarybos nario mandato.

„Labai ilgai svarsčiau šią dilemą. Viena vertus esu gavęs pasitikėjimą, mandatą iš Klaipėdos gyventojų, kita vertus puikiai suprantu, kad abi savivaldybės turi be galo daug bendrų reikalų ir man būnant Tarybos nariu gali kilti interesų konfliktas. Artimiausiu metu teks priimti sprendimą. Šiandien dar neatsakysiu kategoriškai, bet panašu, kad linkstu link to, kad teks atsisakyti Tarybos nario mandato“, – kalbėjo A. Bogdanovas.

Pasak kandidato, jam teko aplankyti ne vieną rajono gyvenvietę, todėl nėra svetimos ir čia esančios problemos. Be to, jau spėjo apie galimus kai kurių jų sprendimus pasitarti su naujuoju Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriumi Gintaru Neniškiu.

Opozicijos atstovas Raimondas Simonavičius prašė išsakyti poziciją dėl Slengių noro prisijungti prie Klaipėdos.

A. Bogdanovas teigė nemanantis, kad Slengių prijungimas prie miesto išspręstų ten gyvenančių žmonių problemas.

„Kita vertus, prijungimas išdarkytų rajono ribą. Neprijungus Žaliojo Slėnio, diskutuoti apie Slengius – per anksti“, – teigė kandidatas.

„Savo prisistatymo kalboje paminėjote, jog kuravote visą krūvą pertvarkų ministerijoje. Kaip suprantu, ir rajono Savivaldybės administracijos darbuotojų laukia krūva. Jūs savo pertvarkose naudojote tam tikras „gąsdinimo“ metodikas, apie tai byloja įrašai „google“ paieškoje. Ar tokias metodikas naudosite ir Klaipėdos rajone?“, – Klausė R. Simonavičius.

„Tai nereiškia, kad mano darbas prasidės nuo pertvarkų maratono, kuris niekada nesibaigs. O dėl jūsų minėtų metodų, tai nereikia viskuo tikėti, ką girdite per „Google play“. Galima susidaryti labai daug interpretacijų, nežinant visų istorijų“, – replikavo A. Bogdanovas.

 

A. Bogdanovo kandidatūrą iškėlė B. Markauskas. K. Abromavičiūtės nuotr.

 

Įteikė raktus nuo kabineto

Atsakydamas į Viktoro Kuros klausimą apie daugiafunkcio sporto centro statybą, A. Bogdanovas teigė žiūrintis iš praktinės pusės. Anot jo, bus daroma viskas, kad toks kompleksas iškiltų, nepaisant to, kad gan skeptiškai žiūri į brangiai kainuosiantį objektą.

Socialdemokratų darbo frakcijos atstovas Česlovas Banevičius papriekaištavo merui, kad pastarasis neiškėlė ir antros, Rasos Petrauskienės, kandidatūros, kuri rinkimuose iš gyventojų surinko daug balsų.

Jonas Dromantas klausė, ar kandidatas nesvarsto galimybės persikelti gyventi į Klaipėdos rajoną.

„Iki dabar apie tai negalvojau, bet idėja nebloga. Reikia ją apsvarstyti“, – šypsojosi A. Bogdanovas.

Po slapto balsavimo paaiškėjo, kad už A. Bogdanovo kandidatūrą balsavo 17 Tarybos narių, prieš – 10.

„Labai ačiū už išreikštą pasitikėjimą. Tikiuosi, kad nenuvilsiu nei mano kandidatūrą teikusių asmenų, nei Tarybos“, – lakoniškai dėkojo A. Bogdanovas atsiimdamas gėles ir sulaukdamas aplodismentų.

Savo ruožtu naująjį Administracijos direktorių pasveikino ir praėjusią kadenciją šias pareigas ėjęs Sigitas Karbauskas. Jis A. Bogdanovui įteikė raktus nuo jo naujojo kabineto.

„Noriu palinkėti ramių 100 dienų, stiprybės ir sėkmės. Daugiau pamatuotų ir teisingų sprendimų. O dėl Tarybos nario mandato negalvok – atsisakyk“, – įteikdamas raktus sveikino S. Karbauskas.

Naujai išrinktas Administracijos direktorius darbą pradės gegužės 6 d.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 222 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,