Mano Gargždai



Miškininkai padangas ir šiukšles iš miškų veža pilnomis priekabomis

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
VĮ Valstybinių miškų urėdijos nuotr. VĮ Valstybinių miškų urėdijos nuotr.

Valstybinių miškų urėdijos Kretingos regioninio padalinio Šernų girininkijos miškininkai per vieną mėnesį miškuose išmestų padangų ir stambių šiukšlių prirenka tiek, kad prireikia kelių traktoriaus priekabų joms išvežti.

 

„Balandį, vos tik įsibėgėjo padangų keitimo sezonas, miškuose padangos pradėjo rastis kaip grybai po lietaus. Dažniausiai išmestos po tris ar keturias, o kartais ir nemaža krūvelė – apie 40 padangų vienoje vietoje. Tai panašu į nelegalių „garažėlių“ darbus. Norime išlaikyti gražius miškus, ne sąvartynus. Renkame ir išvežame, kaip ir visas kitas šiukšles iš miškų“, – sako Valstybinių miškų urėdijos Kretingos regioninio padalinio vadovas Tomas Zaleckis.

Šernų girininkijos girininkas Arūnas Samoška kartu su kolegomis miškininkais vien tik Šernų ir Dumpių miškuose, kurie bendrai užima apie 800 hektarų plotą, balandžio mėnesį jau surinko apie 300 vienetų naujai išmestų padangų. Miškininkai panašų kiekį padangų šiuose miškuose surenka po kiekvieno padangų keitimo sezono – pavasarį ir rudenį.

 

VĮ Valstybinių miškų urėdijos nuotr.

 

„Iki artimiausios atliekų surinkimo aikštelės vos 10–15 kilometrų. Gaila, kad žmonės tingi iki jų nuvažiuoti ir renkasi jiems lengviausią, o gamtai blogiausią kelią – tiesiog išmeta miške. Žala gamtai didžiulė. Padangos suyra per 120 metų. Ir per visą tą laiką į aplinką išsiskiria pavojingos cheminės medžiagos“, – kalba girininkas A. Samoška.

Šernų girininkijos girininkas sako, kad panaši bėda yra ir su kitomis stambiomis šiukšlėmis. Miškininkai, radę naują šiukšlių krūvą, stengiasi išvežti ją kuo greičiau, nes kitaip miške išmestų fotelių, sofų, čiužinių ar statybinių atliekų krūvos auga kaip ant mielių.

 

VĮ Valstybinių miškų urėdijos nuotr.

 

Miškininkai primena, kad Klaipėdos apylinkėse veikia 6 atliekų surinkimo aikštelės, dar dvi – Kretingos rajono savivaldybės, viena – Skuodo rajono savivaldybės teritorijose. Į jas galima pristatyti padangas, kitas stambias ar pavojingas atliekas. Aikštelės priima iki penkių vienetų senų nenaudojamų padangų. Padangas turi priimti ir padangų pardavėjai: jeigu padangų yra atiduodama tiek pat, kiek perkama, ir jos yra skirtos to paties tipo transporto priemonei, visi pardavėjai privalo nemokamai iš pirkėjo paimti senas padangas. Tą patį galima padaryti ir keičiant padangas autoservisuose.

Valstybinių miškų urėdija vykdo kompleksinę miškų ūkio veiklą ir yra svarbi šalies miškų ūkio sektoriaus plėtros dalyvė. Įmonė rūpinasi šalies miškingumu, diegia pažangias miškų įveisimo, atkūrimo, apsaugos, tvarkymo ir išteklių naudojimo technologijas, prižiūri valstybiniuose ir privačiuose miškuose esančius kelius ir saugo miškus nuo gaisrų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 406 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,