Mano Gargždai



Po pirmo priėmimo į profesines mokyklas pakviesta 14,7 tūkst. stojančių, populiariausia – inžinerija

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Pagrindinio priėmimo metu 14 700 moksleivių kviečiami sudaryti sutartis su profesinio mokymo įstaigomis. Kvietimai mokytis moksleiviams išsiųsti prašyme nurodytu elektroninio pašto adresu, juos taip pat galima matyti prisijungus prie savo prašymo paskyros Bendrojo priėmimo informacinėje sistemoje (BPIS).

 

Šiemet įgijusieji vidurinį išsilavinimą stojantieji gavo pastebimai daugiau kvietimų nei pernai – šiemet 9 329, pernai – 8 193. Profesinio mokymo įstaigose laukiamas ir 5 371 stojantysis, neturintis vidurinio išsilavinimo (2018 m. – 6 713).

Pasirašyti sutarčių gausiausiai kviečiama į Inžinerijos ir inžinerinių profesijų bei Paslaugų asmenims švietimo sričių programas. Nemažai sutarčių moksleiviai turėtų sudaryti Verslo ir administravimo, Architektūros ir statybos švietimo sričių programose.

Daugiausia mokinių, turinčių vidurinį išsilavinimą, kviečiami pasirašyti sutartis su Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centru (1 393), Kauno statybos ir paslaugų mokymo centru (535) ir Kauno technikos profesinio mokymo centru (504). Daugiausia jų kviečiama mokytis Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro vykdomose Paramediko, Higieninės kosmetikos kosmetiko modulinėje, Masažuotojo profesinio mokymo programose taip pat Kauno statybos ir paslaugų mokymo centro Slaugytojo padėjėjo modulinėje profesinio mokymo programoje.

Didžiausią skaičių vidurinio išsilavinimo dar neturinčių asmenų kviečia Alytaus (368), Šiaulių (315) ir Marijampolės (288) profesinio rengimo centrai.

Gavusieji kvietimą rugpjūčio 2–6 dienomis kviečiami pasirašyti sutartis su profesinio mokymo įstaigomis. Sutarčių sudarymo metu stojantysis turės pateikti reikiamus dokumentus, nurodytus mokyklos priėmimo taisyklėse, ir tuos dokumentus, kurie buvo deklaruoti teikiant prašymą.

Norintys dalyvauti papildomame priėmime savo prašymus galės registruoti nuo rugpjūčio 8 d. iki rugpjūčio 26 d. ir pretenduoti į likusias laisvas vietas. Jame stojantieji galės keisti pageidavimų eiliškumą ir vėl konkuruoti dėl vietų, likusių po pagrindinio priėmimo studijų sutarčių sudarymo.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 223 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,