Mano Gargždai



Baltijos kelio 30-mečiui paminėti LRT pristato naują simbolį

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vytauto Daraškevičiaus nuotr. Vytauto Daraškevičiaus nuotr.

Rugpjūčio 23 dieną kartu su latviais ir estais visa Lietuva švęs Baltijos kelio trisdešimtmetį. Ruošdamasi šios istorinės datos minėjimui ir pasitikdama naująjį sezoną, LRT pristato integruotos komunikacijos kampaniją „Tegul žydi laisvė“, kurios pagrindiniu simboliu tapo gėlė – kardelis.

 

„Kurdami kampanijos koncepciją norėjome paskatinti žmones į jį pasižiūrėti nauju kampu, šviežiomis akimis. Kėlėme sau uždavinį apie Baltijos kelią patraukliai papasakoti ir jaunajai kartai, kuriai šis istorinis įvykis pažįstamas tik iš istorijos vadovėlių“, – sako LRT Komunikacijos ir rinkodaros departamento vadovė Rūta Putnikienė.

Pasak jos, išnagrinėjus archyvinę medžiagą paaiškėjo, kad daug lietuvių į Baltijos kelią keliavo su gėlėmis, dažniausiai – kardeliais. Ši gėlė – tai tvirtybės, ryžto simbolis, be to, puikiai atspindi taikaus protesto idėją: už laisvę 1989-ųjų rugpjūtį mes kovojame ne kardais, bet kardeliais.

Kampanijos idėja sukurta bendradarbiaujant su kūrybine agentūra „New“, reklamos priemones įgyvendino LRT. Prie šios kampanijos prisijungti panoro ir dalis LRT partnerių, rugpjūčio mėnesį savo komunikacijos priemones papuošiančių kardelio simboliu. LRT kardeliu pasipuošti kviečia ir gyventojus: kardelio simbolika pažymėti savo paskyras socialiniuose tinkluose, o šventinę Baltijos kelio savaitę nuo rugpjūčio 19 d. užsukus į Vilniaus Katedros aikštę gauti šventinį ženkliuką iš riboto leidimo kolekcijos.

Baltijos kelio trisdešimtmečiui skirtame vaizdo klipe vaizduojamos šiandienos akimirkos, kurios kardelių žiedais susijungia su jaudinančiais vaizdais iš 1989-ųjų rugpjūčio 23-iosios: Baltijos keliu skriejančiais riedlentininkais, privačiame archyve rastais kadrais iš lėktuvo, kai iš dangaus protesto dalyviams barstomi kardelių glėbiai. LRT klipe filmuotis pakvietė ir įvairaus amžiaus žmones, prieš 30 metų dalyvavusius šiame istoriniame įvykyje.

 

 

Tai – ne vienintelė LRT iniciatyva, skirta Baltijos kelio trisdešimtmečio minėjimui. Iki rugpjūčio 10 dienos visi Lietuvos gyventojai yra kviečiami atnešti senus veikiančius ar neveikiančius radijo imtuvus į LRT ar bet kurį pašto skyrių. Iš jų rugpjūčio 23 dieną Vilniaus Katedros aikštėje vyksiančio oficialaus Baltijos kelio 30-mečiui skirto koncerto metu iškils milžiniška grojanti radijo imtuvų instaliacija. Ji simboliškai primins apie Lietuvos radijo – pagrindinės koordinavimo priemonės – vaidmenį Baltijos kelyje.

Visą rugpjūčio mėnesį LRT televizijoje, radijuje ir portale bus galima rasti daug turinio apie Baltijos kelią, o nuo rugpjūčio 19 dienos bus transliuojamas specialus Baltijos kelio dienoraštis, kuriame LRT žurnalistų komanda lankys kaimynus latvius ir estus bei pasakos apie tai, kaip praėjus 30 metų nuo istorinės rankų grandinės gyvena šios šalys.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 275 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,