Mano Gargždai



Gargžduose varžėsi geriausi raiteliai ir meistriškiausi cepelinų virėjai (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Praėjusį šeštadienį, rugpjūčio 17 dieną, Gargždų Minijos slėnyje vyko 12-asis Gargždo festivalis, kurio metu startavo jau antrasis cepelinų virimo Lietuvos čempionatas.

 

Renginį tradiciškai organizavo VšĮ Sporto klubas „Gargždas“ ir visuomeninė organizacija „Bendrai visi“. Šventė suorganizuota savanorišku darbu, nuosavomis ir rėmėjų lėšomis bei dalinai finansuota iš Klaipėdos rajono savivaldybės nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo programos.

Žirgų konkūruose Gargždų miesto taurė atiteko žirginio sporto legendai – Zigmantui Šarkai, o skaniausius cepelinus išvirė tarptautinė komanda „Jungtinės cepelinų pajėgos“, antroji vieta atiteko „Laimutės cepelinų“ komandai, trečioji – Birbinčių bendruomenės komandai.

„Bendrai visi“ komanda džiaugiasi, kad Gargždo festivalį ir cepelinų virimo čempionatą aplankė gausus būrys gargždiškių, miesto svečių, oras taip pat buvo puikus, pramogų ir gražių reginių netrūko nei senam, nei mažam.

Organizatoriai dėkoja Gargždo festivalio konkūrų dalyviams ir vyriausiai teisėjai Daivai Leonavičiūtei. Taip pat – cepelinų virimo čempionato komandoms ir vyriausiems virėjams, kurie išvirė daugiau nei tūkstantį pačių įvairiausių cepelinų ir labai išradingai jais vaišino festivalio lankytojus. Dėkojame cepelinų virimo čempionato vertinimo komisijos pirmininkui Eugenijui Bunkai bei nariams – Vaidui Vyšniauskui, Skaidrai Karalienei, Ramūnui Vyšniauskui ir Daliui Pamedyčiui už teisingą ir sąžiningą vertinimą.

 

Organizatoriai džiaugiasi pavykusiu renginiu. Asmeninio archyvo nuotr.

 

Džiaugiamės ir dėkojame prie mūsų būrio prisijungusiai renginio vedėjai Dianai Ciparienei, etnožaidimų organizatoriui ir kolektyvo „Martvežiai“ sielai Jonui Kavaliauskui. Už reklaminių idėjų skaitmeninimą – Sigitui Vilimui, už bulves – Petro Vasiliausko ūkiui, už malkas – Kęstučiui Mižutavičiui. Jono Lankučio viešosios bibliotekos darbuotojoms organizatoriai dėkingi už pagalbą dalinant komandų padovanotus cepelinus konkūrų dalyviams ir socialiai remtiniems vaikams. Už renginio viešinimą – Klaipėdos rajono laikraščiui „Banga“, naujienų portalui „Mano Gargždai“, informaciniam portalui „Kiti Gargždai“, radijo stočiai „Radijogama“.

Už finansinę paramą – UAB „Hidrostatyba“, UAB „Minijos nafta“, asociacijai „Sąjūdis už Lietuvos miškus“, UAB „Lijo“, UAB „Vilgis“, UAB „Ruslynas“, UAB „Redlita“, UAB „Pajūrio vairavimo mokykla“, už įsteigtus prizus dėkojame sveikatingumo klubui „Apelsinas“ ir maisto prekių parduotuvei „Vasara“.

Džiaugiamės koncertinėje programoje sudalyvavusiais Klaipėdos rajono kolektyvais „Martvežiai“ ir „Pečius griūn“ bei atlikėjais Karoliu Šileika ir Algirdu Pronskumi. Nors savam krašte pranašu nebūsi, bet savus mylėti ir apie juos žinoti reikia, nes tikrai turime kuo didžiuotis. Tikimės, kad svečiams šventė patiko, geras oras, bendrystė ir puikus reginys nenuvylė. Priimame geras idėjas ir pagalbą organizuojant ateinančius renginius. Prie mūsų galite prisijungti .

 

Sandros Vaičienės ir redakcijos nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 427 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,