Mano Gargždai



„Žiemio“ buriuotojams – aukso ir du sidabro medaliai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Agnės Dalangauskienės nuotr. Agnės Dalangauskienės nuotr.

Šįkart Lietuvos buriavimo čempionatas buvo sėkmingas Klaipėdos krašto Buriavimo sporto mokyklos „Žiemys” jaunimui. Nidoje sąlygos buvo įvairios ir tai reikalavo iš buriuotojų universalumo. Pirmąją dieną pūtęs stiprus vėjas (daugiau nei 10 metrų per sekundę) nemažą būrį jaunųjų buriuotojų privertė stebėti lenktynes iš šono. Ne visiems užteko patirties ir jėgų buriuoti per tokį stiprų vėją.

 

Keturių jau daug ko tarptautiniuose vandenyse patyrusių buriuotojų – Patriko Tamašausko, Nojaus Bestausko, Jono Macevičiaus ir Pauliaus Petrošiaus – komandą, papildę trenerio Mariaus Nagdasovo auklėtiniai Ema Kuodytė ir Nojus Mockus, maloniai nustebino antrą ir trečią varžybų dienas. Kol kas ne užimtomis vietomis, o bendru įspūdžiu. Tad neilgai trukus jau ir jų pasiekimais bus galima džiaugtis ateities regatose. Ir E. Kuodytė, ir N. Mockus tarp 17 „Laser 4,7” klasės laivų, pučiant iki vidutinio stiprumo vėjui, po starto laviruotės, prie pirmojo distancijos ženklo buvo ir pirmame penketuke, ir dešimtuke. Žinoma, tokios vietos išlaikymui trūko patirties ir kitokių gebėjimų. Dar yra šiek tiek laiko pasitreniruoti iki „Rudens vėjo 2019” regatos Kaune, kuri vyks spalio pradžioje.

Džiaugiamės Nojaus Bestausko (Klaipėdos rajonas) auksine pirmąja vieta ir čempiono titulu „Laser 4,7” jachtų klasėje Lietuvos suaugusiųjų buriavimo čempionate. Visas šio sezono regatas laimėjęs N. Bestauskas, ir Nidoje penkiskart finišavęs pirmas ir triskart antras, varžovams nepaliko jokių šansų. Jiems teko aiškintis dėl antros, trečios ir kitų vietų.

Kovingumą demonstravo paskutinėse buriavimo, aštuntose lemiamose lenktynėse, ypač susikaupęs Jonas Macevičius (Klaipėdos rajonas). Po ne visai sėkmingo starto, J. Macevičius sugebėjo atplaukti iki pirmojo distancijos ženklo pirmas ir išlaikė lyderio poziciją iki pat finišo. J. Macevičiaus pirmoji vieta finiše užtikrino „Laser 4,7” jachtų klasėje Lietuvos vicečempiono titulą ir sidabro medalį.

Trečiasis Europos čempionato dalyvis – Paulius Petrošius (Klaipėda), pradėjo varžybas ne pilnai atsigavęs po ligos, tad jo pastangų, kai keliskart finišavo trejetuke antrąją ir trečiąją varžybų dienas, neužteko bronzos medaliui laimėti. P. Petrošius liko ketvirtas.

Ypatingai džiugino „Laser Radial” klasėje buriavęs Patrikas Tamašauskas (Klaipėdos rajonas), kai sunkiomis sąlygomis pirmąją varžybų dieną visas trejas lenktynes laikėsi netoliese nuo pirmaujančių Kauno ir Latvijos žymiai vyresnių profesionalų, tame tarpe ir olimpinį kelialapį į Tokijo Olimpiadą iškovojusios Viktorijos Andrulytės. P. Tamašauskas iki paskutinių lenktynių išlaikė reikiamą susikaupimą, laikydamasis mažiau rizikingos starto bei lenktynių taktikos ir pelnytai laimėjo Lietuvos vicečempiono titulą bei sidabro medalį. Aukso ir bronzos medaliai iškeliavo į Latviją.

„Žiemio” „Laser“ klasės treneris – Algis Patašius.

 

„Laser Radial”:

I vieta – Roberts Štals-Buls (Ryga).

II vieta – Patrikas Tamašauskas (Klaipėdos rajonas).

III – Eduards Plavins (Ryga).

 

„Laser Radial” merginų įsk.:

I vieta – Viktorija Andrylytė (Kaunas).

II vieta – Milda Eidukevičiūtė (Kaunas).

III vieta – Agija Elerte (Ryga).

 

„Laser 4.7”:

I vieta – Nojus Bestauskas (Klaipėdos rajonas).

II vieta – Jonas Macevičius (Klaipėdos rajonas).

III vieta – Gustas Pipiras (Neringa).

 

„Laser 4.7” merginų įsk.:

I vieta – Saulė Pajarskaitė (Kaunas).

II vieta – Ignė Jaškūnaitė (Šiauliai).

III vieta – Smila Blinstrubaitė (Neringa).

 

Akimirkos iš čempionato – Agnės Dalangauskienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 77 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,