Mano Gargždai



Teismas pripažino kaltu bendradarbį nužudžiusį Ukrainos pilietį

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Šiandien Klaipėdos apygardos teismas kaltu pripažino 41 metų Lietuvoje dirbusį Ukrainos pilietį ir skyrė jam 11 metų laisvės atėmimo bausmę už tai, kad jis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, 2019 m. gegužės 14 d. ankstyvą rytą mirtinai subadė toje pačioje įmonėje dirbusį kitą ukrainietį.

 

Kaltinamasis pripažino savo kaltę, tačiau teigė, jog bendradarbį nužudė gindamasis nuo jo, nes bijojo galimo keršto. Nurodė, kad po pirmojo smūgio nustojo save kontroliuoti ir neprisiminė, kad būtų išsitraukęs peilį. Teismas atmetė kaltinamojo versiją, kad jis gynėsi nuo bendradarbio, nes kaltinamojo veiksmai iki paskutiniojo konflikto buvo sąlygoti pykčio ir įvertinti kaip siekis atkeršyti. Tokia išvada padaryta įvertinus tiek paties kaltinamojo, tiek liudytojų parodymus ir padarytų sužalojimų pobūdį.

Pasak teismo, kaltinamasis nenurodė jokių konkrečių nukentėjusiojo įvykio metu išsakytų itin įžeidžiančių frazių, kurios būtų galėjusios sukelti kaltinamajam afekto būseną, o susiklosčiusi situacija kaltinamajam nebuvo visiškai netikėta.

„Kaltinamasis, nors ir neblaivus, tačiau suvokdamas savo veiksmų esmę ir prasmę, turėdamas pakankamai gyvenimiškos patirties, darydamas šį nusikaltimą, suvokė pavojingą nusikalstamos veikos pobūdį, numatė, kad dėl jo veikimo (peiliu suduoti septyni smūgiai į gyvybiškai svarbias kūno dalis) nukentėjusysis gali mirti, ir nors šių padarinių nenorėjo, tačiau sąmoningai leido jiems atsirasti, t. y. nusikalstamą veiką padarė veikdamas netiesiogine tyčia“, – pažymima teismo nuosprendyje.

Lengvinančia aplinkybe teismas pripažino kaltinamojo prisipažinimą ir gailėjimąsi, o sunkinančia aplinkybe pripažintas kaltinamojo neblaivumas nusikaltimo metu.

Teismas patenkino nužudytojo sutuoktinės ir motinos civilinius ieškinius ir priteisė nužudytojo sutuoktinei 3300 Eur turtinės žalos ir 30 000 Eur neturtinės žalos atlyginimą, nužudytojo motinai priteisė 10 000 Eur neturtinės žalos atlyginimą.

Šį nuosprendį galima skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 853 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,