Mano Gargždai



Apklausa dėl daugiafunkcio centro statybos vietos – neįvyko (papildyta)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Baigėsi lapkričio 28, 29 ir 30 dienomis vykusi vietos gyventojų apklausa dėl daugiafunkcio centro statybos vietos.

 

Joje dalyvavo 3,04 procento, visų balsavimo teisę turinčių Klaipėdos rajono gyventojų. Kad apklausa būtų laikoma įvykusia, nuomonę turėjo pareikšti ne mažiau nei 15 proc. gyventojų.

Tris dienas vienuolikoje seniūnijų vykusi gyventojų apklausa sulaukė nedidelio gyventojų susidomėjimo. Apklausoje dalyvavo 1 440 gyventojų arba 3,04 procento, o rajone balsavimo teisę turi 47 304 tūkst. rinkėjų.

Apklausoje Klaipėdos rajono gyventojų buvo klausiama: Ar sutinkate, kad Klaipėdos rajono savivaldybė keistų suprojektuoto ir suplanuoto Gargždų daugiafunkcio sporto centro vietą iš Dariaus ir Girėno gatvės į teritoriją Gargždų miesto stadione Kvietinių gatvėje?

Atsakymą TAIP iš visų apklausoje dalyvavusių pažymėjo 3,4 proc., atsakymą NE iš visų dalyvavusių – 95 proc. Negaliojantys – 1,6 proc. apklausos biuletenių.

Vietos gyventojų apklausos organizavimo tvarkos aprašas numato, kad apklausa laikoma įvykusia, jeigu savo nuomonę pareiškė ne mažiau kaip 15 procentų apklausos teritorijos gyventojų, turinčių teisę dalyvauti apklausoje.

 

 

Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas: „Gyventojų apklausa dėl daugiafunkcio centro baigėsi. Savo nuomonę pareiškė 1 440 gyventojų iš daugiau nei 47 tūkstančių turinčių teisę balsuoti arba 3,04 procento. Tai beveik penkis kartus mažiau nei būtina, kad apklausa būtų laikoma įvykusia. Kodėl aktyvumas buvo toks mažas? Priežasčių gali būti įvairių. Bet man pačiam savaitgalį teko stebėti diskusijas viešojoje erdvėje ir žmonių pasisakymus, kad užtenka politikavimo, reikia rezultato – daugiafunkcio centro.

Ir nors faktas yra toks – apklausa neįvyko dėl per mažo aktyvumo, beveik neabejoju, kad viešojoje erdvėje jos rezultatais bus manipuliuojama. Jau teigiama, kad apklausos klausimas buvo per sudėtingas, klaidinantis. Tačiau tokį klausimą suformulavo opozicija ir jį pateikė tiek Tarybai, tiek visuomenei.

Savo poziciją, kodėl daugiafunkcio vieta pasirinkta prie stadiono, aš jau ne kartą išsakiau. Tik pasikartosiu, kad čia statydami centrą mes viską spręsime kompleksiškai. Gaivinsime senąją miesto dalį, bus sutvarkyta ir atnaujinta infrastruktūra, vienoje vietoje subursime įvairias sporto šakas ir kt. Aš tikiu šia vieta, tikiu, kad miestas ir gyventojai tik išloš čia pastačius daugiafunkcį centrą.“

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 261 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,