Mano Gargždai



Specialistai įspėja: artėjant žiemai būkite atidūs keliuose

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Artėjant žiemai, eismo sąlygos darosi vis sudėtingesnės. Ant drėgnų kelių dangų, naktį temperatūrai krentant iki neigiamos, gali pradėti formuotis plikledis.

 

Slidūs keliai gali tapti ir dėl snygio, šlapdribos ar lijundros. Pirmiausia apšąla tiltai, viadukai ir kelių ruožai šalia vandens telkinių, todėl jais važiuodami būkite itin atidūs. Visada įvertinkite kelio dangos būklę ir meteorologines sąlygas – rinkitės saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Prieš išvažiuojant į kelią prisiminkite, kad žiemos sezonu itin svarbu laikytis saugaus atstumo keliuose, kuris turėtų būti 3 kartus didesnis nei vasarą. Vairuotojams rekomenduojama nestabdyti posūkyje, ši veiksmą saugu atlikti prieš posūkį. Taip pat venkite staigių judesių sukant vairą. Taip išvengsite avarinių situacijų slidžiame kelyje.

Atsižvelkite į sudėtingas meteorologines sąlygas, stenkitės nelenkti kitų transporto priemonių, jei nėra būtinybės, o persirikiuodami būkite ypač atidūs ir laikykitės saugaus atstumo nuo kitos transporto priemonės.

Primename vairuotojams, kaip stabdyti slidžiame kelyje.

Jei automobilis varomas priekiniais ratais – slystant nespauskite staigiai stabdžių pedalo, vairą sukite slydimo kryptimi ir nesmarkiai spustelėkite akseleratoriaus pedalą, paskui sukite atgal ir nestaigiai stabdykite.

Jei automobilis varomas galiniais ratais – slystant nedelsiant nukelkite koją nuo akseleratorius pedalo, įjunkite žemesnę pavarą ir atsargiai važiuokite.

Supraskite, kad esant snygiui net ir valant kelius, jie vėl padengiami sniegu, todėl išvykite iš namų anksčiau, kad nereiktų skubėti.

Sutemus kelyje prasčiau matosi pėstieji ir dviratininkai, todėl norėtume atkreipti ir šių eismo dalyvių dėmesį, priminti jiems – naudokite atšvaitus ar kitas šviesą atspindinčias priemones. Atšvaitą reikia segėti dešinėje kūno pusėje. Geriausia jį pritvirtinti automobilių žibintų aukštyje – ties suaugusio žmogaus keliais ar virš rankos riešo.

Pėstieji turėtų neužmiršti, kad užmiestyje, eidami kelkraščiu arba važiuojamosios kelio dalies pakraščiu, turėtų judėti prieš transporto priemonių važiavimo kryptį. Itin svarbu suprasti, jog esant slidžiai kelio dangai, pailgėja transporto priemonių stabdymo kelias, todėl svarbu neskubėti eiti per kelią, visada apsidairyti, įsiklausyti ir įsitikinti ar nėra artėjančių transporto priemonių.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 191 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,