Mano Gargždai



„Kranto“ moksleiviai dalyvavo netradicinėje anglų kalbos pamokoje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Mokyklos nuotr. Mokyklos nuotr.

Prasmingas mokymasis vyksta tada, kai mokiniai aktyviai mokosi remdamiesi tuo, ką jau žino. Pradedant mokytis naujų dalykų, svarbu skirti laiko sužadinimui, kuris gali paskatinti mokinių emocinį ir kognityvinį įsitraukimą. Tokia veikla dažnai būna palanki ir mokinių nuostatoms formuoti.

 

Vasario 25 dieną Klaipėdos koncertų salėje 26 „Kranto“ mokyklos mokiniai kartu su anglų kalbos mokytojomis Sonata Mineikiene ir Vilma Žvinkliene dalyvavo netradicinėje anglų kalbos pamokoje – žiūrėjo spektaklį „Frankenstein“ anglų kalba.

Šiai pamokai jie ruošėsi iš anksto: susipažino su metodine medžiaga apie kūrinį, knygos autorę, režisierių ir pan. Režisierius Paul Stebbings, įkvėptas žymios anglų rašytojos Mary Shelley siaubo, gotikinio romano ir Holivudo filmų, sukūrė gotikinę komediją ir intriguojantį siaubo trilerį. Aktorių trupė TNT iš Britanijos pristatė vieną iš įtakingiausių šiuolaikinių mitų, kuris išlieka aktualus ne tik dėl žmonijos ir pažinimo, santykio su mokslu klausimų, bet ir jautriai paliestos žmogaus priimtinumo visuomenėje temos.

 

Mokyklos nuotr.

 

Netradicinė pamoka tuo nesibaigė. Mokymosi metu ypač svarbu skatinti mokinių bendradarbiavimą, kad jie galėtų mokytis vieni iš kitų bei vieni kitų padedami, gilinti supratimą persakydami nagrinėjamą informaciją ar idėjas savais žodžiais, diskutuodami. Spektaklį matę mokiniai kovo 12 dieną pristatė jį savo klasiokams, naudodami įvairius metodus: pasakojimą, improvizaciją, kryžiažodžius, klausimyną sukurtą internetine programa Kahoot bei pristatymą PowerPoint programa.

Džiugu, kad mokiniams patinka mokytis derinant pramogą su mokslu.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 262 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,