Mano Gargždai



„Minijos“ progimnazijoje – netradicinė ugdymo diena

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Mokyklos nuotr. Mokyklos nuotr.

Kasmet „Minijos“ progimnazijoje organizuojamos įvairios netradicinės ugdymo dienos. Šiemet vienai iš jų skirtas ypatingas dėmesys, nes vasario mėnesį bendruomenė šventė mokyklos 75-erių metų jubiliejų. Iš anksto pradėta ruoštis ir diskutuoti, kaip organizuoti veiklas, kad jos būtų įdomios ir prasmingos.

 

Visą savaitę – nuo pirmadienio (24 d.) iki penktadienio (28 d.) – kiekvieną dieną vienos pamokos metu mokiniai turėjo galimybę susipažinti su šios mokyklos istorija, pajausti, kuo gyvena ir ką išgyveno šią istoriją kūrę žmonės – dirbę mokytojai, čia užaugę mokiniai. Pažiūrėję filmą apie mokyklos istoriją, moksleiviai kūrė klausimus mokytojui, dirbusiam prieš 75-erius metus, rašė apie įsivaizduojamą ateities mokyklą, samprotavo, ką kiekvienam iš jų reiškia mokykla. Taip ir patys tapo šios istorijos dalimi, jos kūrėjais.

Savaitę vainikavo visų laukiamas penktadienis, suteikęs naujų išgyvenimų ir patirčių. Tądien veiklos buvo suplanuotos pagal amžiaus grupes – 5–6 ir 7–8 klasių mokiniams. Siekiant paskatinti moksleivius domėtis svarbiausiais Lietuvos įvykiais ir ugdyti pasididžiavimą savo valstybe istorijos mokytojos J. Grimalienė ir G. Januškienė jaunesniesiems organizavo protų kovas. Laimėjusioji komanda buvo apdovanota šių pedagogių įsteigtais prizais – dešimtukais.

Ypač nenustygdami penktokai ir šeštokai laukė mokytojos A. Lukauskienės organizuotos veiklos mokykloje – estafetės „Lobio“ ieškojimas. Susiskirstę į komandas po dešimt žmonių, lobių ieškotojai turėjo aplankyti penkias stoteles ir kiekvienoje jų įvykdę užduotį – išsprendę rebusą, sudėlioję iš atskirų detalių dėlionę ar sukūrę ketureilį – gaudavo užuominą, kur ieškoti kitos stotelės. Azartiškai ir linksmai nusiteikę mažieji pagaliau surado paslėptą lobį – pilną padėklą saldumynų.

Penktadienį tiek jaunesnieji, tiek vyresnieji stebėjo edukacinį spektaklį „Eureka Plius“, kuris nepaliko nė vieno abejingo. Spektaklį lydėjo juokas, plojimai ir nuostabos šūksniai. Moksleiviai turėjo galimybę nusikelti į praeitį su linksmaisiais aktoriais, kurie įkūnijo tokius mokslininkus kaip Archimedas, I. Niutonas, kad patirtų atradimo džiaugsmą ir šūktelėtų „Eureka“. Sprogimai, ugnies kamuoliai, lazeriai ir eksperimentai daugeliui dalyvių šią kelionę pavertė nuotykiu, kuriame jie buvo ne tik stebėtojai, bet ir aktyvūs dalyviai, turėję galimybę nulemti eksperimento baigtį. Ši edukacija praturtino mokinius ne tik įvairiomis emocijomis, bet ir pagilino turimas fizikos ir chemijos žinias.

Tądien vyresniųjų klasių mokinių dar laukė įsimintinas žygis. Kartu su gide M. Vasyliene vaikai aplankė žymias Gargždų vietas. Tie, kurie dar nežinojo, išgirdo, jog Gargždai kažkada buvo pasienio miestelis, kuriame buvo įsikūrusi muitinė, susipažino su žydų istorija, genocido vieta.

Pasibaigus dienai, liko dar vienas prisiminimas ir dovana mokyklai – mokinių kurtomis popierinėmis gėlėmis puošta sienelė.

Taigi dar viena išskirtinė netradicinė diena, kurios sumanymas- padėti mūsų vaikams pažinti savo mokyklos, miesto istoriją, praleisti dieną linksmai ir prasmingai.

 

Mokyklos nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 267 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,