Mano Gargždai



Priekulės mokyklos bendruomenę subūrė „Tiksliukas ir Gamtukas“

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Mokiniai įsiamžino bendroje nuotraukoje. Organizatorių nuotr. Mokiniai įsiamžino bendroje nuotraukoje. Organizatorių nuotr.

Tarsi pavasario šauklys, kviečiantis visus pasidžiaugti bundančios gamtos grožiu, Priekulės mokyklos bendruomenę suburia žemės dienos renginys sutampantis su tiksliųjų ir gamtos mokslų netradicinio ugdymo diena, kuri kelis metus iš eilės turi „Tiksliuko & Gamtuko“ pavadinimą. Dienos aprangos kodas: Žemės žalias rūbas.

 

Biologijos mokytojos visiems skelbimais priminė, kad jau pavasaris ir laikas kelti inkilus! Neabejingi gamtai pradinių ir vyresnių klasių mokiniai nešė inkilus, kurie prieš įkurdinant juos medžiuose sutūpė mokyklos fojė. Papuošti gėlėmis, dekoruoti kankorėžiais, su išradingais stogais, ar įprasti lentiniai inkiliukai džiugino visus, tikimės juos pamėgs ir mūsų krašto paukščiai.

Biologijos ir chemijos mokslų aukšte mokinius pasitiko spalvingi plakatai, kviečiantys globoti gamtą, nedeginti žolės ir nešiukšlinti savo artimiausios aplinkos. Projektinės veiklos metu mokiniai stengėsi atpažinti kuo daugiau Lietuvos gyvūnų, sprendė įvairius kryžiažodžius, rašė linkėjimus žemei, jai skyrė ir savo nuotaikingus piešinius. Vyresnių klasių moksleiviai sužinojo patarimų, kaip taupyti energiją ir nekenkti gamtai. Jų laukė ir viktorina, skirta pasaulinei žemės dienai paminėti. Aptarę rezultatus žiūrėjome filmą ,,Žaliasis gyvenimas“. Biologijos mokytojos stengėsi visiems priminti, kad mes visi priklausome nuo aplinkos, o aplinka priklauso nuo mūsų.

Fizikos ir informacinių technologijų aukšte mokiniai pateko į „Rimtų mokslų akademiją“, kurioje „išaugino“ Gyvybės medį iš antrinių žaliavų ir papuošė salę baigiamajam renginiui. Fizikos kabinete mokiniai pristatė saulės kolektorių, kurį patys sukūrė. Pasitikrino žinias Protų mūšyje, spręsdami kryžiažodžius, rebusus. Per informacinių technologijų užsiėmimus mokiniai turėjo galimybę susipažinti su animacinių filmukų kūrimu. Vaikai suprato, kad kurti animaciją yra sunkus ir sudėtingas procesas.

Matematikos karalystėje vyko matematikos Kengūros, sudoku konkursai. Kaip ir kiekvienais metais, buvo daug norinčių pasivaržyti sudoku turnyre. Tik šiemet buvo kviečiami dalyvauti ir nemokantys žaisti. Taigi, manome, kad sudoku gerbėjų skaičius dar padidėjo. Taip pat vyko ir simegrafijos užsiėmimai. Į medžio kaladėles taisyklingomis figūromis buvo kalamos vinys pagal pasiruoštą schemą ir pagal jas ištampomi siūlai. Taip mokiniai turėjo galimybę į matematiką pažvelgti per meninę prizmę.

Kadangi jau tradicija tapo renginį „Tiksliukas & Gamtukas“ integruoti su ugdymu karjerai, šiemet į gimnaziją atvyko dėstytojai iš Kauno technologijų universiteto (KTU) Matematikos ir gamtos mokslų fakulteto. Gimnazistai susipažino su taikomąja matematika ir fizika, nanotechnologijomis, magnetiniais reiškiniais bei studijų programų įvairove.

Netradicinės ugdymo dienos leidžia geriau pažinti savo ugdytinius, stebėti juos neįprastose veiklose, atskleisti dar nepažintus mokinių gebėjimus. Įvairių veiklų metu yra ugdomos įvairios kompetencijos, gilinamos mokinių žinios bei ugdomas bendrumo jausmas, kuris buvo įamžintas bendra mokyklos mokinių nuotrauka, kurią pavadinome „Meilė gamtai“, kadangi mokiniai sudarė didelę širdį, kurioje, kaip ir gamtoje, galėjome sutilpti visi norintys.

Žemės dienos renginys suvienija matematikos, informacinių technologijų, fizikos, biologijos ir chemijos mokytojas, kurios planuodamos netradicines veiklas turi galimybę sudominti savo dėstomu dalyku, o mokiniai turi galimybę pasireikšti kūrybiškumu. Visi kartu sukuriame naują šventinės dienos tvarkaraštį, puošiame mokyklos aplinką ir kviečiame svečius.

 

Organizatorių nuotrauka:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 521 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,