Mano Gargždai



Prezidentas ragina Lietuvoje pritaikyti sėkmingą Pietų Korėjos kovos su koronavirusu patirtį

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
G. Nausėda. Prezidento kanceliarijos nuotr. G. Nausėda. Prezidento kanceliarijos nuotr.

Šiandien Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda telefonu kalbėjosi su Pietų Korėjos vadovu Moon Jae-inu. Pokalbio metu Prezidentas akcentavo, kad Lietuvos institucijos galėtų pasisemti praktinės krizės valdymo patirties iš šios šalies, nes Pietų Korėja palyginti greitai ir efektyviai užkardė koronaviruso plitimą ir priėmė naudingus bei inovatyvius sprendimus socialinei ir ekonominei padėčiai šalyje gerinti. Per pokalbį taip pat aptartos šalių bendradarbiavimo galimybės, tiekiant reikalingas medicinines priemones ir įrangą.

 

„Galime pasimokyti iš šį sunkų laikotarpį praėjusių valstybių ir išmoktas pamokas pritaikyti, imantis veiksmų Lietuvoje. Taip pat Lietuvai būtina užsitikrinti nenutrūkstamą medicininių priemonių, įrangos, reagentų tiekimą. Matome galimybių tokio pobūdžio bendradarbiavimą plėsti su Pietų Korėja“, – teigė Prezidentas.

Šalies vadovas pasiūlė užmegzti tiesioginius ryšius tarp atsakingų krizių valdymo bei sveikatos apsaugos institucijų specialistų, kad Pietų Korėjos turima patirtis kovoje su koronavirusu būtų pritaikyta ir Lietuvai, siekiant užkardyti ligos plitimą.

Pietų Korėja buvo viena pirmųjų užsienio šalių, kurioje pirmiausia išplito COVID-19 virusas iš Kinijos Uhano provincijos, tačiau šios šalies pasirinkta strategija testuoti kuo daugiau žmonių ir inovatyvūs kontrolės mechanizmai buvo sėkmingi, suvaldant koronaviruso plitimą šalyje.

Lietuva jau yra gavusi tyrimams būtinų reagentų siuntą iš Pietų Korėjos, tačiau siekia plėsti bendradarbiavimą ir dalytis ne tik medicininėmis priemonėmis bei įranga, bet ir krizių valdymo patirtimi.

Pietų Korėjos vadovas pakvietė Lietuvos Prezidentą oficialaus vizito, kai pasaulis suvaldys koronaviruso krizę.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 535 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,