Mano Gargždai



Lietuvoje koronavirusas pasiglemžė jau 22 gyvybes, 54 pasveiko

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Penktadienį, prieš šv. Velykų savaitgalį, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pristatė naujienas, susijusias su koronavirusu Lietuvoje. Ministras pranešė, kad dėl koronaviruso infekcijos Lietuvoje mirė dar 5 žmonės. Iš viso jau – 22 aukos.  Ministras taip pat pasakė, kad šiuo metu užfiksuoti 54 pasveikimo nuo koronaviruso atvejai.

 

Ligoninėse penktadienį gydomi 130 koronavirusu užsikrėtusių žmonių, 23 iš jų yra sunkios būklės, BNS informavo Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Devyniems Intensyvios terapijos skyriuose gulintiems pacientams taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, likusiems sunkiems ligoniams prijungti deguonies aparatai. A. Veryga dar kartą prašė visų gyventojų kuo mažiau judėti Velykų savaitgalį ir likti namuose.

„Deja, vakar teko stebėti informaciją apie suaktyvėjusį judėjimą, bandymą išvykti iš miesto dar iki įsigaliojimo apriboti judėjimą iš miestų. Noriu paprašyti jūsų visų sąmoningumo ir per daug greitai neapsidžiaugti, nors duomenys gal yra teikiantys optimizmo, bet rizika ir pavojus niekur nedingę, užsikrėtusieji tarp mūsų. Šita liga gali ir toliau plisti. Nuo mūsų elgesio priklausys, kaip viskas vyks toliau“, – sakė ministras.

 

Blogiausios situacijos – Ukmergėje ir Klaipėdoje

Vos per kelias dienas koronavirusas itin smarkiai išplito Marijampolėje. Vis dėlto ministras neteigia, kad tai yra pats karščiausias židinys, kadangi blogesnė situacija yra Ukmergėje, Klaipėdoje.

„Kalbamasi su profesinėmis sąjungomis, gydymo įstaigų vadovais, kokiu būdu užtikrinti, kad medikai karantino metu nedirbtų keliose įstaigose, kad užkratas neplistų į mažesnes gydymo įstaigas. Plečiamas medikų testavimas, be to, ten, kur išplinta užkratas, tiriama visa įstaiga“, – kalbėjo A. Veryga.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas informavo, kad sprendimą dėl Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovo Vinso Janušonio taryba priims po Velykų, taip pat nori sulaukti prokuratūros atsakymų, ar bus pradėtas tyrimas. Pasak ministro, situacija Klaipėdoje ir jos ligoninėje išlieka labai neraminanti.

„Šiandien gavome dar vieną laišką apie tam tikras aplinkybes, kurios kelia susirūpinimą. Šitą informaciją perdavėme Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui, kuris tas aplinkybes turėtų įvertinti. Ministerija mūsų surinktą medžiagą perdavė generalinei prokuratūrai, kuri ir priims sprendimą“, – sakė A. Veryga.

Ministras priminė, kad nerimą Klaipėdos ligoninėje sukėlė tai, jog nebuvo užtikrinta pakankamai priemonių sustabdyti infekcijos plitimui bei apsaugoti darbuotojus ir pacientus. Be to, skyrėsi tam tikri administraciniai duomenys. Vis dėlto paskutinį žodį turi tarti Klaipėdos miesto savivaldybė.

Ministras paminėjo, kad slaugos ir globos įstaigų tyrimai prasidės šią savaitę. Pirmiausia bus tiriami medikai ir įstaigų personalas – tie žmonės, kurie prižiūri senyvo amžiaus gyventojus.

Pasak A. Verygos, kiekvienam pasveikusiajam bus suteikiamos individualios rekomendacijos, kurias suteiks gydytojas, spręsdamas iš žmogaus sveikatos būklės.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 259 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,