Mano Gargždai



Klaipėdoje jau veikia Karščiavimo klinika

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos miesto sav. nuotr. Klaipėdos miesto sav. nuotr.

Nuo šio penktadienio veiklą Klaipėdoje pradeda Karščiavimo klinika. Ji įkurta Psichikos sveikatos centro pastate Galinio Pylimo g. 3. Tai atskiras naujai suremontuotas pastatas, kuriame ateityje planuota teikti psichosocialinės reabilitacijos paslaugas.

 

„Nors pasirengimo procesas nebuvo paprastas, sprendimai rasti ir įgyvendinti. Šiandienos popietę jau sulauksime ir pirmųjų karščiuojančių pacientų. Karščiavimo klinika Klaipėdoje bus ne tik Klaipėdos miesto, bet ir regiono gyventojams tarnausianti klinika. Netrukus bus pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Palangos miesto savivaldybe, taip pat laukia ir kitos regiono savivaldybės, kurios tokių klinikų nesteigė savo teritorijose, kas liudija, jog laikantis visų reikalavimų, tai padaryti nėra lengva. Už karščiavimo klinikos įkūrimo koordinavimą dėkoju daug jėgų įdėjusiam Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vadovui Sauliui Dabravalskiui, kuriam prireikė titaniškų pastangų, kad rezultatas būtų pasiektas“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Karščiavimo klinikoje bus priimami 18–60 metų amžiaus pacientai, kurie turi kvėpavimo takų infekcijai būdingų požymių ir karščiuoja (temperatūra 37.8 ir daugiau). Pacientai bus priimami su elektroniniu šeimos gydytojo siuntimu, kurį bus galima gauti nuotoliniu būdu. Numatoma, kad klinika dirbs kiekvieną dieną, ne mažiau kaip 4 val. per dieną, tačiau didėjant pacientų srautams, darbo laikas galės būti ilginamas. Per šv. Velykas, balandžio 12–13 d., medikai taip pat budės ir jei bus pacientų, turinčių šeimos gydytojo siuntimą, jie bus priimti.

Patalpų aprūpinimu reikalingais baldais, įranga, medikų komandų formavimu ir kt. pasirūpino Savivaldybės viešoji įstaiga Jūrininkų sveikatos priežiūros centras. Apsaugos priemonės medikams klinikos veiklos startui skirtos iš Valstybės rezervo, dalį skyrė Jūrininkų sveikatos priežiūros centras, respiratoriais papildomai aprūpino ir Klaipėdos miesto savivaldybė. Radiologijos įrangą bei su ja dirbsiančius medikus skiria Respublikinė Klaipėdos ligoninė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 309 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,