Mano Gargždai



Patikrinta, ar autobusuose laikomasi karantino režimo saugos reikalavimų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels nuotr. Asociatyvi Pexels nuotr.

Lietuvos transporto saugos administracijos Priežiūros departamentas balandžio 15–22 d. Vilniaus, Trakų, Klaipėdos, Kėdainių, Panevėžio, Utenos, Kryžkalnio, Jonavos, Marijampolės, Alytaus, Pakruojo, Radviliškio, Kauno, Gargždų, Šiaulių, Rokiškio, Vilkaviškio, Varėnos autobusų stotyse tikrino, ar yra laikomasi karantino metu nustatytų reikalavimų: užtikrinamas keleivių saugumas, atliekama būtina dezinfekcija.

 

Susisiekimo ministras Jaroslav Narkevič sako, kad buvo patikrinta virš 130 vietinio, tarpmiestinio ir tolimojo susisiekimo autobusų. Didžioji jų dalis laikėsi karantino metu nustatytų keleivių vežimo saugumo reikalavimų.

Patikrinimo metu buvo žiūrima, ar tarp vairuotojo ir keleivių yra atitvara, ar keleivių sėdimosios vietos išdėstytos šachmatiniu būdu, ar tolimojo ir priemiestinio susiekimo autobusuose yra perpus mažiau keleivių nei sėdimųjų vietų, ar įrengtos keleiviams skirtos dezinfekcinės priemonės bei pakankamai dezinfekuojamos transporto priemonės po kiekvieno reiso.

Daugiausia pažeidimų nustatyta dėl reikalavimo įrengti atitvarus tarp vairuotojo ir keleivių bei draudimo keleiviams sėstis dviejose sėdimų vietų eilėse už vairuotojo.

Kai kurie autobusai nebuvo pakankamai išvėdinti, išlaipinus keleivius nepakankamai išdezinfekuoti, kai kuriuose trūko informacijos keleiviams apie COVID-19 prevencijos priemones. Vis dėlto didžioji dalis patikrintų vietos, tarpmiestinių ir tolimojo susisiekimo autobusų laikėsi karantino režimo reikalavimų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 385 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,