Mano Gargždai



Mažojoje kultūros sostinėje pramogos per karantiną nestoja: įvyko „Drive-in“ renginys (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Nors karantinas šalyje tęsiasi, išsiilgusieji renginių rajono gyventojai pagaliau gali mėgautis pramogomis savo automobiliuose – Gargžduose jau antrą savaitgalį vyks „Drive-in“ kino seansai, o vakar mažoji kultūros sostinė – Veiviržėnai – suorganizavo atrakciją šeimoms – „Drive-in“ skrabalų koncertą ir kiną „Broliai meškinai ir fantastiškas nuotykis“.

 

Kaip naujienų portalą mano-gargzdai.lt informavo Veiviržėnų kultūros centro meno skyriaus vedėja, projektų vadovė Neringa Žemgulienė, pirmą kartą organizuotas tokio pobūdžio renginys sulaukė susidomėjimo – atvažiavo apie 30 automobilių: „Kadangi renginys buvo skirtas Šeimos dienai, tai didžiojoje dalyje automobilių buvo šeimos (iki 5 žmonių). Tai galime teigti, kad žiūrovų į renginį atvyko virš 100.“

Projektų vadovė atskleidė, kad organizatoriai analizavo ir stebėjo kitų „Drive-in“ renginių patirtį, kad savo žiūrovams galėtų pasiūlyti kokybišką pramogą.

„Visada yra kur tobulėti, bet manome, kad pirmas kartas tikrai ganėtinai gerai pavyko“, – teigė N. Žemgulienė.

„Drive-in“ filmų peržiūros rajono miestelyje nėra naujiena – nuo 2014 m. Kultūros centras kartu su jaunimo klubu „Ekipa“ vykdo projektą Filmų naktys Veiviržėnuose“, tad jau išbandytos įvairios kino demonstravimo lauke formos. Tik, pasak pašnekovės, taisyklės nebūdavo tokios griežtos, kaip dabar, karantino metu.

Meno skyriaus vedėja pripažino, kad sukaupta patirtis palengvino organizacinius klausimus.

Atvykusieji vakar galėjo pasimėgauti ne tik kinu, bet ir skrabalų koncertu – pasirodė Regimantas Šilinskas, Karolis Šileika ir Paulius Rudys.

„Skrabalus pasirinkome dėl galimybės žmonėms pateikti labai įvairios gyvo atlikimo muzikos – nuo polkų iki šiuolaikinės. Ir, svarbiausia, kad turėjome galimybę pakviesti įvairaus amžiaus grupių atlikėjus – nuo jaunimo iki brandos“, – komentavo pokalbininkė.

N. Žemgulienė pasidžiaugė, kad žiūrovai elgėsi sąmoningai ir laikėsi nurodytų taisyklių bei dėkojo Klaipėdos rajono policijos komisariatui už pagalbą prižiūrint tvarką. Renginio organizatoriai taip pat dėkoja UAB „Vlantana“ už saldžias dovanėles mažiesiems.

Renginys, anot organizatorių, atsiėjo 1 300 Eur – tiek kainavo technikos nuoma, renginio transliacija radijo bangomis bei filmo licencija. Tam panaudotos Klaipėdos rajono savivaldybės lėšos.

Įvykęs „Drive-in“ renginys mažojoje kultūros sostinėje – ne vienintelis. Tęsiantis karantinui organizatoriai žada ir daugiau panašių pramogų.

„2020 m. Veiviržėnai paskelbti mažąja kultūros sostine. Idėjų, planų turėjome ir turime be galo daug. Viena iš jų buvo Šeimos ir Mildos diena gegužės 15–16 d. Dėl susiklosčiusios situacijos Lietuvoje, teko atšaukti visus renginius. Atsižvelgdami į gegužės mėnesio suplanuotus renginius, nusprendėme, kad reikia daryti Šeimos dienos renginį, dėl to filmas buvo parinktas animacinis, tinkantis žiūrėti su vaikais“, – portalui pasakojo N. Žemgulienė.

 

Renginio akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 103 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,