Mano Gargždai



Rajono mokyklose minėta savaitė be patyčių

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Renginio Veiviržėnų J. Šaulio gimnazijoje akimirka. Renginio Veiviržėnų J. Šaulio gimnazijoje akimirka.

Praėjusią savaitę mokyklose netrūko renginių – buvo minima savaitė be patyčių.

 

Dėmesys – kibernetinėms patyčioms

Kovo 24-30 dienomis akcija „Savaitė be patyčių“ vyko Agluonėnų pagrindinėje mokykloje.

Mokyklos socialinė pedagogė Kristina Klenauskienė nurodė, kad visą savaitę mokykloje organizuoti įvairūs renginiai. Didelis dėmesys buvo skiriamas kibernetinėms patyčioms. Socialinė pedagogė Kristina Klenauskienė kartu su Klaipėdos apskrities VPK Klaipėdos RPK viešosios tvarkos skyriaus prevencijos poskyrio specialiste Violeta Capiene 5–10 klasių mokiniams skaitė paskaitą „Kibernetinės patyčios – kas tai?“.

„Šią savaitę mokiniams buvo parodytas Giedrės Beinoriūtės filmas „Balkonas", po kurio aptarėme, kaip mes bendraujame dabar ir koks buvo bendravimas prieš 20 metų, ar galėtume nors savaitę pagyventi be šiuolaikinių technologijų: mobilaus telefono, kompiuterio ir t.t. Pradinių klasių mokiniai aktyviai dalyvavo dailyraščio konkurse, mažieji mokyklos kieme piešė draugystės piešinį. Paskutinė akcijos diena antrą kartą paskelbta šlepečių diena. Tą dieną visi mokiniai ir mokytojai buvo kviečiami avėti šlepetėmis. Taip parodėme, kad visi esame draugai. Džiugu, kad mūsų mokykla prisijungė prie šios akcijos. Savaitė mokiniams buvo naudinga, įdomi,  padėjo suprasti, kad smagiau mokytis saugioje ir draugiškoje mokykloje“, – informavo K. Klenauskienė.

 

Kalbėjosi apie teisės pažeidimus

Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazija taip pat minėjo šią savaitę: klasės pristatė savo programas, ilgųjų pertraukų metų vyko renginiai, mokyklos bendruomenė nusifotografavo bendroje nuotraukoje.

Endriejavo vidurinėje mokykloje moksleiviai rinko informaciją knygai „Kas yra patyčios?“, ją apipavidalino bei vėliau pristatė, kūrė stendą „Geri darbai“.

Vėžaičių pagrindinėje mokykloje buvo organizuojama akcija „Paduok draugui ranką“, konkursas „Laiškas draugui“, akcija „Gražiausių žodžių mokiniui ir mokytojui kraitelė“. Be to, mokykloje buvo platinamas lankstinukas „Mes galime bendrauti be patyčių!“ ir informacija apie psichologinę pagalbą telefonu ir internetu. Nepilnamečių reikalų inspekcijos specialistė su mokiniais pasikalbėjo apie teisės pažeidimus ir atsakomybę, o klasės valandėlių metu mokiniai ant specialiai paruoštų delniukų rašė žmonių poelgius, kurie džiugina ir liūdina.

 

Renginių akimirkos Agluonėnų ir Veiviržėnų mokyklose:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 378 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,