Mano Gargždai



Minija bus švaresnė – įgyvendintas svarbus projektas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybė įgyvendino aplinkosauginiu požiūriu ypač reikšmingą projektą – Gargžduose įrengti dveji lietaus nuotekų valymo įrenginiai, tad į Miniją nebepateks nevalytas lietaus vanduo.

 

Lietaus nuotekų valymo įrenginiai įrengti ties lietaus vandens išleidimo į Minijos upę vietomis – Gargždų miesto Minijos g. ir ties Lakštingalų g. Projektas labai svarbus aplinkosauginiu požiūriu, nes, išvalius didžiąją dalį į Minijos upę ištekančių paviršinių nuotekų, turėtų ženkliai sumažėti sunkiųjų metalų, kitų vandenyje esančių cheminių medžiagų, kurios kartu su nevalytu lietaus vandeniu patekdavo į upę, koncentracija.

Minijos upė yra nepaprasta tuo, kad čia kasmet atplaukia neršti Baltijos jūros lašišos, šlakiai. Būtent šios žuvys yra itin jautrios vandens taršai. Rekreaciniu požiūriu tai taip pat svarbi priemonė, kuri Minijos upės paplūdimius darys dar patrauklesnius.

Klaipėdos rajono savivaldybei parinkus rangovą projektas įgyvendintas pagal 2019-03-01 viešojo pirkimo-pardavimo sutartį. Priemonė iš dalies finansuota Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų fondo lėšomis. Fondas prie priemonės įgyvendinimo įsipareigojo prisidėti 105 000 Eur suma.

Projekto įgyvendinimą koordinuoja Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA).

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 341 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,